Skate4AIR helpt met tips en tools

1. Pimp je persoonlijke actiepagina!

Zorg voor een persoonlijke motivatie, voeg foto's toe en schrijf regelmatig een nieuwsupdate over je vorderingen. Je kan deze ook delen op je eigen socialmedia pagina's, voor een maximaal bereik. 

2. Maak een lijst met mogelijke sponsors

Denk aan vrienden, familie, collega's etc. Benader ze zoals je dat normaal ook zou doen, persoonlijk of via telefoon, mail, whatsapp, Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn etc. We hebben diverse materialen om je te ondersteunen, zoals Giphy's, een e-mailbanner, flyers etc. Onderaan deze pagina staat uitgelegd hoe een Giphy werkt en kun je bestanden downloaden. 

3. Bedrijfssponsoring

Bedenk welke bedrijven in je omgeving je kunt benaderen om je te helpen. In de sponsortoolkit vind je ook ideeën waarbij je lokale bedrijven kunt betrekken. Vraag om een donatie of misschien mag je een spaarpot bij de kassa plaatsen. Zorg dat je een goed verhaal hebt en benader ze persoonlijk. Bedenk ook een tegenprestatie, bv vermelding op je persoonlijke pagina of in je nieuwsupdate. 

4. Social media tips

 • gebruik het Social Media platform wat bij je past
 • gebruik zowel beeld als tekst
 • met je mobiele telefoon kun je direct updates delen maar je kunt ook een wekelijks verslag posten
 • plaats een link naar je profielpagina
 • voeg de e-mailbanner of Giphy's toe aan je bericht
 • Bekijk de Social Media Guide hieronder voor meer praktische tips
Deel onze content

Skate4AIR is actief op FacebookInstagram en Twitter. Daarnaast kun je je zakelijk bij ons aansluiten via de speciale Skate4AIR Linkedin groep. Deel onze content op jouw pagina en zet er een link bij naar jouw actiepagina. Zo hoef je zelf niet steeds berichten te verzinnen en zet je je actiepagina weer even in de picture.

Werving via Whatsapp

Gebruik deze GIF om via social media te verspreiden.

Mini stappenplan: 

- Kopieer de link 
- Plak de link in het bericht
- Wacht tot je het GIF bestand krijgt in je bericht
- Haal de link weer weg
- Het GIF bestand blijft staan 
- Schrijf je eigen tekst/ bericht erboven. 


Sponsortools

Skate4AIR heeft een sponsortoolkit waarin een aantal tools staat toegelicht waarmee het makkelijker wordt om een mooi sponsorbedrag bij elkaar te krijgen. Denk aan het verkopen van Skaty's en cakes, maar ook ideeën over statiegeldacties of wijnverkoop. Download onderaan deze pagina de sponsortoolkit en ga aan de slag!  

Succesvolle acties

Organiseer een actie met je team of andere deelnemers uit je omgeving. Succesvolle acties uit de afgelopen jaren staan hieronder vermeld. Neem contact met ons op, we helpen je graag met promotiemateriaal zoals banners, een beachflag, onze mascotte Skaty etc. om je actie tot een succes te maken. 

 • Stroopwafelactie
 • Wijnverkoop 
 • Bier/wijnproeverij
 • Spinning event
 • Sponsorloop
 • Online pubquiz of bingo
 • Kerstmarkt


Free publicity: Neem contact op met lokale media om een artikel te plaatsen met jouw verhaal. De organisatie van Skate4AIR helpt je daar graag bij!

Promotiemateriaal: Download het promotiemateriaal onderaan deze pagina. 

Nazorg: Bedank je donateurs na een donatie, en stuur na afloop van het evenement nog een verslag met een foto.   

 

 Social Media Guide