Klapschaats

Volgas

( Chosen by team captain: 200 km )

More information

Een vriend helpen.

Cystic Fibrosis (CF, taaislijmziekte) is een ongeneeslijke, erfelijke aandoening. Ieder mens heeft kliertjes in het lichaam die slijm afscheiden. Dit slijm voert afvalstoffen af, zoals ingeademde stofdeeltjes en bacteriën. Daarnaast transporteert het verteringsstoffen van de alvleesklier naar de dunne darm. Bij mensen met CF is het slijm door een genetische afwijking uitzonderlijk taai. Het kan daardoor zijn functies onvoldoende vervullen, met als gevolg dat organen zoals de longen, alvleesklier en lever steeds slechter gaan functioneren.

Omdat er nog veel onbekend is over deze ziekte, is er veel geld nodig voor onderzoek. Nu gaan Mark Lohuis, Patrick Overdam en ik 1,2,3 februari naar de Weissensee om daar te schaatsen om geld op te halen voor stichting Skate4air.

Wij gaan 50, 100, en 200 km schaatsen, nu hebben we alleen jullie nodig om geld in te zamelen. Dus als jullie wat kunnen missen, doneren wordt gewaardeerd!

Groetjes Team klapschaats.

 

 

 

 

 

Available activities:

  • 200 km (67/175 available)
  • 150 km
  • 100 km
  • 50 km (only for CF patients)
  • Ik help als vrijwilliger
10
28/02/2018
16:06

Dieter

View all
  View all
01/11/2017 | 12:03

Update 2

Een kleine update over de vorderingen. De eerste schaatstrainingen hebben plaatsgevonden. De conclusie: er moet nog erg hard getraind worden, maar dat gaat ook zeker gebeuren. De eerste schaats clinic met de stichting staat gepland op 5 november. Mark Lohuis is geïnterviewd door de krant de Tubantia, lees via onderstaande link het artikel: https://www.tubantia.nl/rijssen-holten/cf-patient-mark-uit-rijssen-schaatst-op-weissensee-voor-medicijnen~a5768069/ De donaties gaan goed, er is al een collecte gehouden tijdens de trouwdienst van Jos en Mirelle Westenberg, een erg mooi gebaar. Daarnaast hebben we van Huiskes Kokkeler Autolease een mooie zakelijke donatie gekregen. ‘Huiskes Kokkeler Autolease is een regionale lease maatschappij die zich graag verbind aan lokale goede doelen, doordat ik deze 3 heren goed ken en het een enorme uitdaging is willen we graag ons steentje bijdragen om hun doel te behalen’ aldus Robert-Jan Tijhof van Huiskes Kokkeler Autolease Mochten er vragen zijn over de donaties, of het doel van de stichting. Dan kunnen jullie die natuurlijk stellen.