Crazy4Air

Eindhoven de gekste on ice

( Chosen by team captain: Ik doe mee met de Daylight Challenge )

Raised

8.827
130% reached of total of €6.750
Closed You can't donate anymore

Zeven schaatsliefhebbers, zonder directe link met elkaar, bundelen de kracht voor Skate4AIR. We verschillen in schaatstalent, leeftijd en schaatservaring, maar we willen ons alle 7 vol inzetten voor de strijd tegen taaislijmziekte.

Ondanks dat Skate4AIR dit jaar zijn 10-jarig bestaan viert, bestaat ons team uit 5 debutanten. Enkel Linde en Wouter hebben al ervaring met lange schaatstochten. Linde heeft al 3 keer deel genomen aan de Daylight Challenge en Wouter is al 3 keer naar de Weisensee gegaan. Door hun enthousiasme hebben ze het team, met trainingsbaan Eindhoven, flink uitgebreid.

Vorig schaatsseizoen hadden we bijna allemaal schaatstraining op dinsdagavond en zagen we elkaar regelmatig tijdens de derde helft. Daar vertelden Wouter en Linde over hun schaatsavonturen tijdens de Weisensee en Daylight Challenge en vroeg ze of we volgend jaar mee wilde gaan naar Zweden. Er werd enthousiast gereageerd, maar zeker nog geen ja gezegd. Schaatsen in Zweden leek ons leuk, maar 9 uur lang misschien wat overdreven. Hoe dan ook, het zaadje voor de reis was geplant!

Een groepsapp werd gemaakt en contact werd door de zomer heen onderhouden. Dat leidde er toe dat we met een flinke delegatie afreisde naar de kick-off van Skate4AIR 2020 en daar werd het duidelijk, we gaan met zijn allen de uitdaging aan in Zweden.

Het schaatsseizoen startte hierna al snel en iedereen stond vanaf het eerste moment met veel enthousiasme op het ijs. Niet alleen met enthousiasme, ook met veel ambitie. Ambitie om persoonlijke grenzen te verleggen, maar ook om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar taaislijmziekte. We willen zoveel mogelijk geld ophalen om mensen met taaislijmziekte een normaal leven te kunnen geven. Wij willen dat over 10 jaar taaislijmziekte is veranderd van een dodelijke ziekte naar een chronische ziekte. Dat perspectief is er nog niet voor iedereen en daarom zetten we ons in voor Skate4AIR.

Elke dinsdag en donderdag staan we met zijn allen op de schaatsbaan en vaak zien we elkaar ook in het weekend op de schaatsbaan in Eindhoven of tijdens de clinics. Daarnaast hebben we veel contact over trainingen, voeding en kleding, want onze aanpak is serieus.

De naam Crazy4AIR is een combinatie van verschillende dingen. Allereerst een verwijzing naar Eindhoven, waar we dus met zijn allen trainen (Eindhoven de gekste). Daarnaast verwijst het ook naar het feit dat iedereen in onze omgevingen ons voor gek verklaart dat we deze uitdaging aan gaan.

Dat geeft duidelijk aan dat meedoen aan de Daylight Challenge voor ons een grensverleggende uitdaging is. Maar niet zo’n uitdaging als waar mensen met taaislijmziekte dagelijks mee te kampen hebben.

Daarom schaatst team Crazy4AIR tot het niet meer nodig is.

Available activities:

  • Ik doe mee met de Daylight Challenge (2/75 Available)
  • Vrijwilliger bij de Classic en Daylight Challenge
  • Vrijwilliger Daylight Challenge