Skate4AIR impressies

Schaatsen tot het niet meer nodig is. Vanuit heel Nederland verleggen deelnemers van Skate4AIR hun grenzen tijdens de uitdagende schaatsevenementen in Oostenrijk en Zweden. Diverse individuen, families en collega's zetten zich in om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar taaislijmziekte. Nieuwsgierig naar Skate4AIR en de motivatie van de deelnemers? Bekijk hieronder de diverse portretten van de 9e en 10e editie van Skate4AIR. 

 

10e editie

 

Taaie moeders

Vorig jaar hadden we de taaie vaders, dit jaar zijn de moeders aan de beurt! Ina, Silvia, Valérie, Anne Marije en Hanne. Van alle hoeken van het land, kinderen van diverse leeftijden, maar hebben één ding gemeen: een kind met taaislijmziekte. De dames hebben ieder hun eigen verhaal en motivatie om zich voor 110% in te zetten voor Skate4AIR. 

 

Team ABN AMRO

Schaatsen op de Weissensee samen met collega’s? 18 medewerkers van ABN AMRO gingen het Skate4AIR avontuur aan! Vanuit verschillende hoeken van de bank werden de schaatsen omgebonden. Hoe is het om de zakelijke omgeving in te ruilen voor een maatschappelijk doel én een sportieve uitdaging? 

 

Team Jet4AIR

Thijs en Valerie schaatsten tijdens de Skate4AIR Classic voor hun 2-jarige dochter Jet. En dát deden ze niet alleen. Samen met vier vrienden gingen ze het Oostenrijkse avontuur aan. Voor Jet, voor alle andere kanjers met CF en omdat onderzoek naar CF zo belangrijk is.

 

Team Veerle

“We willen er ook op een positieve manier mee bezig zijn. Niet alleen met de zorg.” Voor de 2-jarige Veerle is nog geen medicijn. Anne Marije en zoon Gijs schaatsen vorige week voor hun dochter en zusje Veerle.

 

9e editie 

 

Taaie vaders

Laat je inspireren door deze taaie vaders en Skate4AIR deelnemers: Harald van Engelen, Wouter Zijlstra, Casper Mouissie en Rolf Hoogenberg. Zij delen hun motivatie om mee te doen en vertellen wat Skate4AIR voor hun betekent. 

Jennifer & Bernadette 

Jennifer en Bernadette werken als arts-onderzoeker in het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis. Dagelijks krijgen de vriendinnen te maken met jonge patiënten met taaislijmziekte. Daarom gingen zij samen de Skate4AIR Daylight Challenge aan! Bekijk hoe zij de dag hadden beleefd.

 

The Skating Simpsons

Marcia Simpson heeft taaislijmziekte en trotseerde samen met haar vader John Simpson het Zweedse ijs in Falun. Ze schaatsen voor haar overleden zus Natalia en om een normaal leven voor iedereen met taaislijmziekte mogelijk te maken.

 

Familie van Engelen

De jongste Skate4AIR deelneemster van de Daylight Challenge 2019 was Senna van Engelen. Senna heeft taaislijmziekte en samen met haar zusje Laura en haar ouders trotseerde ze het Zweedse ijs in Falun. De familie zet zich in om taaislijmziekte te verslaan en schaatsen door tot het niet meer nodig is.