Wat is het doel van Skate4AIR?

Skate4AIR haalt elk jaar, door deelname aan de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee (Oostenrijk) en met de Skate4AIR Daylight Challenge (Zweden), zoveel mogelijk geld op voor onderzoek naar de ingrijpende ziekte Cystic Fibrosis (taaislijmziekte).

Op deze manier levert Skate4AIR een belangrijke bijdrage aan de bestrijding van deze nare ziekte.

 

Hoe is Skate4AIR ontstaan?

Skate4AIR is opgericht door Arnoud Buizer en Werner Vervaet. Zij schaatsten al jaren samen de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. In 2010 genoten zij na de tocht van een drankje en mijmerden over een groep schaatsers, die zich in zou zetten voor een goed doel: onderzoek naar Cystic Fibrosis (taaislijmziekte). Een doel dat dichtbij staat, omdat Arnoud’s zoon, Jochem, taaislijmziekte heeft. Op een bierviltje werden de eerste plannen geschreven en in 2011 verschenen er ruim 90 schaatsers aan de start!

In de eerste acht edities is er ruim 2,6 miljoen euro opgehaald voor belangrijk en zelfs baanbrekend onderzoek! Inmiddels zijn we al met de voorbereidingen van de negende editie bezig. We zijn op de goede weg, maar Cystic Fibrosis is de wereld nog niet uit. We blijven strijden voor een beter en langer leven voor CF-patiënten.

 

Onze ambassadeur

Sinds de oprichting van Skate4AIR is tweevoudig Olympisch kampioen Jochem Uytdehaage bij Skate4AIR betrokken. Het doel van Skate4AIR gaat Jochem aan het hart, omdat zijn nichtje Cystic Fibrosis (taaislijmziekte) heeft. Hij maakt deze nare ziekte daardoor van dichtbij mee en wil graag iets doen voor zijn nichtje en alle andere CF-patiënten. Skate4AIR is Jochem heel dankbaar. Samen met Jochem kunnen we Skate4AIR onder een groot publiek bekend maken.

 

Jochem over Skate4AIR