Informatie deelnemers Daylight Challenge

Op zaterdag 10 februari 2018 rijden we met minimaal 60 schaatsers de Daylight Challenge. De uitdaging is om tussen zonsopkomst en zonsondergang (9 uur en 25 minuten) zoveel mogelijk kilometers te schaatsen in de prachtige Zweedse natuur, samen met ambassadeur Jochem Uytdehaage en instructeurs van Duosport. Geen kleine slingerrondjes, maar grote ronden met nauwelijks scheuren in het ijs. Alle deelnemers finishen tegelijk bij zonsondergang. Rondom het schaatsen wordt een programma met Zweedse activiteiten georganiseerd. Wij zullen je zoveel mogelijk ondersteunen in de voorbereiding en bij de challenge.

Wat kost het?

De kosten voor inschrijving bedragen in totaal maximaal € 875. Dit is inclusief reis- en verblijfskosten, inschrijving voor de challenge, inschrijfgeld voor twee Skate4AIR Zweden clinics, organisatiekosten, side-activiteiten en het Skate4AIR kledingpakket (exclusief verplicht gestelde helm). Hieronder vind je de exacte bedragen.

    Totaal pakket Totaal pakket zonder kleding (voor oud deelnemers) Eigen vervoer pakket Pakket eigen vervoer zonder kleding (voor oud deelnemers)
Vlucht incl. bagage, taks en transfer € 200  √  -  -
Kledingpakket* € 120 √   -
Clinics € 60 √  √  √ 
Side activiteiten € 25
Inschijfkosten challenge € 75 √  √  √ 
Organisatiekosten € 50 √  √  √ 
Hotel 4 nachten obv half pension € 345 √  √  √  
    € 875  € 755  € 675  € 555

 

* Deelnemers zijn verplicht om bij de eerste deelname aan een Skate4AIR evenement het kledingpakket bestaande uit een pak, jack, muts en buff aan te schaffen. Heb je dit al, dan hoef je dit uiteraard niet nog eens aan te schaffen.

Naast de inschrijfkosten zamelen alle deelnemers minimaal € 750 aan sponsorgeld in. Dit bedrag gaat rechtstreeks naar de NCFS voor onderzoek naar Cystic Fibrosis. 

 

Eigen vervoer

Skate4AIR heeft een vlucht geregeld via KLM. Ga je liever met de auto dan kan dat ook. Dan kost deelname (incl. kledingpakket) € 675. Kijk via deze link wat de mogelijkheden voor het eigen vervoer zijn. 

 

Langer blijven

Wil je langer blijven (voor- of achteraf) is dat uiteraard ook mogelijk. Neem hiervoor contact op met de organisatie.

 

Wat kun je verwachten in de voorbereidingsfase?

De voorpret begint al in Nederland. Speciaal voor de deelnemers van de Challenge organiseert SkateAIR drie schaatsclinics. Tijdens de clinics kun je alvast kennismaken met de andere deelnemers en krijg je les van professionele schaatsinstructeurs van Duosport en Olympisch kampioen Jochem Uytdehaage. Naast de clinics voorziet Skate4AIR je i.s.m. Duosport ook van trainingstips om je zo optimaal mogelijk voor te bereiden op de challenge en kun je met vragen bij de organisatie terecht. De datum van de eerste clinic op de Vechtsebanen in Utrecht is 5 november 2017. De clinic in Thialf is op 10 december 2017. De laatste clinic op Flevonice is op 28 januari 2018.

 

Meedoen met CF

Heb je zelf CF en wil je meedoen met Skate4AIR? Dat kan natuurlijk! We willen graag op de hoogte zijn dat je CF hebt, zodat we indien nodig, tijdens het evenement op het Runn meer medische ondersteuning kunnen bieden. Daarnaast is het advies om jouw voornemen om deel te nemen ook met je arts te bespreken. Neem contact op met Johanna voor meer informatie.

 

 

De reis naar het Runn meer

Skate4AIR heeft al tickets geboekt bij KLM. Op donderdag 8 februari vertrekken we om 10:15 uur van Schiphol en  maandag 12 februari vliegen we om 13.30 uur vanaf Stockholm. Skate4AIR heeft vanaf Stockholm een touringcar geregeld die je naar de accommodatie (Främby Udde) brengt. Ga je liever met de auto dan kan dat ook. Dan kost deelname (incl. pak) € 675. Kijk via deze link wat de mogelijkheden voor het eigen vervoer zijn.  

Dagindeling in Zweden

Donderdag
Inchecken in de huistjes, Framby Udde verkennen en gezamenlijk diner.

Vrijdag
Na een gezamenlijk onbijt zullen hebben we vrijdag de mogelijkheid om het ijs te verkennen en ons voor te bereiden op de tocht van zaterdag. In de avond zullen we gezamenlijk dineren en krijg je van de organisatie de laatste praktische tips.

Zaterdag
Zaterdag 10 februari is het D-day. De start is om 7.06 uur. Er staat een grote Skate4AIR tent langs het parcours, waar vrijwilligers je de hele dag van eten, drinken en een mentale oppepper voorzien. We finishen om 16.31 uur met alle deelnemers tegelijk bij zonsondergang. Hoeveel kilometers heb jij dan achter je liggen? Uiteraard is er de mogelijkheid om tijdens het diner sterke verhalen uit te wisselen.

Zondag
Op zondag bieden we een Zweeds activiteitenprogramma, waarbij te denken valt aan ijszeilen, ijswakduiken en sneeuwschoen wandelen. We sluiten de dag af met een gezamenlijk diner.

Maandag
Maandag staat in het teken van de terugreis.

Hoe bereid je je voor? 

Training
Het is essentieel dat je goed getraind aan de start verschijnt. In de voorbereiding is het natuurlijk van belang om veel schaatskilometers te maken, maar fietsen, hardlopen en roeien zijn ook goede duursporten om je sterker te maken. Skate4AIR zal je waar mogelijk ondersteunen in de voorbereiding. Binnenkort vind je op onze website trainingstips van de instructeurs van Duosport.


Veiligheid
Schaatsen op natuurijs kan gevaarlijk zijn. Bij een val maak je kans op kneuzingen, breuken of snij- en schaafwonden. Daarom wil Skate4AIR dat je goed beschermd het ijs op gaat. Onder andere door het dragen van een helm. Skate4AIR stelt het dragen van een helm verplicht. Daarnaast raden we je aan om knie-, pols-, heup- en elleboogbeschermers te dragen. We adviseren je ook om een sportmedische keuring te ondergaan. Je kunt hiervoor onder meer terecht bij een Sport Medisch Adviescentrum (SMA) in jouw buurt.


Kleding
Naast de vereiste training, is het ook belangrijk om je zodanig te kleden, dat je de kou kunt trotseren. Van Skate4AIR krijg je een goed schaatspak en een jasje. Voor de overige schaatskleding dien je zelf te zorgen, zoals: een helm (verplicht), een goede sport-/sneeuwbril en (thermo)onderkleding. Onderaan deze pagina vind je een checklist met alles wat je nodig hebt.

Wil je meer sfeerimpressies kijk dan bijvoorbeeld het Fotoalbum van vorig jaar op Facebook of bekijk de filmclip die vorig jaar is gemaakt.

 

 

Kan ik iemand meenemen?
Waar verblijven we?
Wat zijn de vliegtijden?
Waar kan ik terecht voor vragen over de Daylight Challenge?
Kan ik met de auto naar Zweden
Kan ik langer blijven?
Is het leven in Zweden duur?

Downloads:

Kleding checklist
Magazine Zweedse CF-stichting (Zweeds)
Flyer Daylight Challenge 2018