Skate4AIR Daylight Challenge 2022

Raised

9.773
6% reached of total of €150.000

Still to go:

Daylight Challenge 2022

Ga de strijd aan met de elementen en jezelf! Verleg je grenzen en schaats zoveel mogelijk kilometers van zonsopkomst tot zonsondergang. Hoe ver kom jij in ruim 9 uur schaatsen? Daag jezelf uit en en haal geld op voor onderzoek tegen taaislijmziekte!

Op zaterdag 19 februari gaan we de uitdaging aan in het Zweedse Luleå. We schaatsen op de Botnische Golf in het noorden van Zweden. Trotseer jij samen met ambassadeur Jochem Uytdehaage en 75 andere schaatsers het natuurijs van Luleå? Schrijf je snel in, want het aantal plekken is beperkt!

Meer informatie vind je hieronder. 

Bekijk hier de prijsopbouw van de Daylight Challenge

 

 

Available activities:

  • Ik doe mee met de Daylight Challenge

 

Dit is de Skate4AIR Daylight Challenge

  • Van donderdag 17 februari tot maandag 21 februari 2022
  • Zoveel mogelijk kilometers schaatsen in Luleå op de Zweedse Botnische Golf
  • Geld inzamelen voor onderzoek tegen taaislijmziekte. We gaan voor genezing! 
  • 3 schaatsclinics en online sessies ter voorbereiding op de Daylight Challenge
  • Professionele begeleiding van Duosport om jouw doelen te behalen
  • Top verzorgd verblijf en verzorging tijdens de tocht
  • Inschrijven als individu of als team 
  • Minimumbedrag van €750,- sponsorgeld ophalen per persoon 
  • 1e keer mee? Bij inschrijving ontvang je een origineel Skate4AIR schaatstenue.

Kosten 

De kosten voor deelname zijn afhankelijk van hoe lang je blijft en of je eerder al hebt meegedaan aan Skate4AIR. Via onderstaande buttons vind je het kostenoverzicht. Naast de inschrijfkosten verwachten wij dat alle deelnemers minimaal €750,- sponsorgeld per persoon ophalen. Dit bedrag gaat rechtstreeks naar de Nederlandse CF Stichting (NCFS) en wordt gebruikt voor het doel waar we dit jaar voor schaatsen.

 

Clinics 

Er worden drie clinics georganiseerd met een plenair (informatief) deel en een schaatsclinic op het ijs in samenwerking met onze partner en schaatsschool Duosport.

De 1e clinic organiseren we met een plenair gedeelte waar iedereen elkaar fysiek kan ontmoeten. Voor nieuwe deelnemers, maar ook deelnemers die al een keer mee hebben gedaan zijn welkom.  Zo geven we je direct het bekende Skate4AIR familiegevoel mee waar we zo van houden!

 

Programma Clinic 1: zondag 7 november 2021 -  Vechtsebanen in Utrecht

11.00 - 11.30 Ontvangst in KNSB café
11.30 - 12.30 Plenair programma deel 1
12.30 - 12.45 Omkleden
12.45 - 14.00 Schaatsen deel 1
14.00 - 14.30 Pauze
14.30 - 15.30 Schaatsen deel 2
15.30 - 15.45 Groepsfoto
15.45 - 16.00 Plenair programma deel 2
16.00 - 16.30 Afsluiting

 

Clinic 2: zondag 12 december 2021 (informatieve webinar en schaatsen)

Bij de 2e clinic splitsen we het plenaire (informatieve) deel van de clinic en het schaatsgedeelte. Deze vinden op verschillende momenten plaats. Het plenaire programma wordt via een webinar (online)* georganiseerd om je als (nieuwe) deelnemer te voorzien van alle benodigde kennis en informatie zodat je goed beslagen ten ijs komt. Deze webinar vindt in de week voorafgaand aan de clinic in de avond plaats.

 

Clinic 3: zondag 6 februari 2022 (fysiek plenair programma en schaatsen)

De 3e clinic organiseren we weer met een plenair programma waar iedereen elkaar fysiek kan ontmoeten.

 

Je ontvangt meer informatie over de invulling, tijden en de mogelijkheid om je in te schrijven via de Skate4AIR Nieuwsbrief. 

*De tijden en thema's van de Skate4AIR clinics volgen binnenkort, omdat we hiervan afhankelijk zijn van de tijdsblokken die de ijsbanen hanteren. De datum van de webinar van de 2e clinic volgt ook binnenkort. Deze zal worden opgenomen, zodat je die ook achteraf kan terugkijken.  

 

Vrijwilliger worden?

Wil jij je als vrijwilliger inzetten tijdens de 5e editie van de Skate4AIR Daylight Challenge? Stuur een mail naar de organisatie van Skate4AIR. Vrijwilligers betalen de reis- en verblijfkosten voor Zweden zelf. Ben je zo enthousiast dat je ook je best wil doen om sponsorgeld op te halen, dan kun je natuurlijk ook een sponsorprofiel aanmaken.  

 

Kosten deelname Deelnemersreglement Contact organisatie

 

Reis naar Luleå

Skate4AIR regelt de vliegtickets naar Luleå. Op donderdag 17 februari vertrekken we in de ochtend vanaf Schiphol. De terugvlucht is op maandag 21 februari. Skate4AIR heeft vanaf Luleå een transfer geregeld naar de accommodatie en uiteraard ook weer terug. Je kan ook op eigen gelegenheid naar Luleå reizen. Geef dit duidelijk aan bij de organisatie. 

 

Aankomst

Donderdag 17 februari

Vliegreis richting Luleå, inchecken in de accommodatie in Luleå en een gezamenlijk diner.

 

Voorbereiding

Vrijdag 18 februari

Na een gezamenlijk onbijt, hebben we vrijdag de mogelijkheid om het ijs te verkennen en ons voor te bereiden op de tocht. 's Avonds krijg je de laatste praktische tips onder het genot van een gezamenlijk diner.

 

D-Day

Zaterdag 19 februari

Zaterdag is de Daylight Challenge 2022. We starten rond 07.00 uur, dus vergeet je wekker niet te zetten! Langs het parcours staat een grote Skate4AIR tent waar vrijwilligers je de hele dag van eten, drinken en een mentale oppepper voorzien. Na ruim 9 uur schaatsen finishen we gezamelijk met alle deelnemers bij zonsondergang. Hoeveel kilometers heb jij dan achter je liggen? Uiteraard is er de mogelijkheid om tijdens het diner sterke verhalen uit te wisselen.

 

Chill day

Zondag 20 februari

Op zondag biedt het programma ruimte om deel te nemen aan activiteiten in de Zweedse natuur zoals ijswak baden, een wandeling en de sauna. Liefhebbers kunnen natuurlijk nog een rondje schaatsen. We sluiten de dag af met een gezamenlijk diner.

 

Terugreis

Maandag 21 februari

Maandag staat in het teken van de terugreis. Na het ontbijt checken we uit en vertrekken we gezamenlijk naar het vliegveld van Luleå om terug te vliegen naar Schiphol. 

 

 

Voor de eerste keer mee met Skate4AIR?

 

Wauw spannend, je doet voor de 1e keer mee! Jij focust je op het schaatsen en het sponsorgeld ophalen voor onderzoek tegen taaislijmziekte. De organisatie van Skate4AIR doet de rest :)

 

Skate4AIR kledingpakket 

Zodra je je inschrijft voor Skate4AIR, ontvang je een mail van ons, zodat jij je kledingpakket kan bestellen. Hierin vind je een link naar de webshop van onze leverancier Bioracer. De kosten voor het Skate4AIR pakket bedragen €130,- (maakt onderdeel uit van het inschrijfgeld) en bestaat uit een schaatspak, jack, coll en muts. Belangrijk: Het schaatspak valt klein, dus bestel een maat groter. De maat van het schaatsjack valt normaal. 

 

20% korting op Duosport schaatscursus 

Als deelnemer van Skate4AIR krijg je 20% korting op een Duosport schaatscursus om je optimaal voor te bereiden op de Skate4AIR Daylight Challenge. Wil je hier gebruik van maken? Mail naar info@duosport.nl t.a.v. Chris van Saaze en schrijf je in.

 

Kleding

Naast de vereiste training, is het ook belangrijk om je zodanig te kleden, dat je de kou kunt trotseren. Van Skate4AIR krijg je een goed schaatspak, jack, coll en muts. Voor de overige schaatskleding dien je zelf te zorgen, zoals: een helm (verplicht), een goede sport-/sneeuwbril en (thermo)onderkleding. Hier vind je meer informatie en een checklist met alles wat je nodig hebt. 

 

Veiligheid

Schaatsen op natuurijs kan gevaarlijk zijn. Bij een val maak je kans op kneuzingen, breuken of snij- en schaafwonden. Daarom wil Skate4AIR dat je goed beschermd het ijs op gaat. Onder andere door het dragen van een helm. Skate4AIR stelt het dragen van een helm verplicht. Daarnaast raden we je aan om knie-, pols-, heup- en elleboogbeschermers te dragen. We adviseren je ook om een sportmedische keuring te ondergaan. Je kunt hiervoor onder meer terecht bij een Sport Medisch Adviescentrum (SMA) in jouw buurt. Lees hier meer hoe jij je optimaal kan beschermen. 

 

Meedoen met taaislijmziekte?

We zouden het heel leuk vinden als je meedoet als deelnemer! Geef aan ons door dat je taaislijmziekte hebt door een mail te sturen naar Johanna Vermeulen.

 

 Veelgestelde vragen