Target reached

Alternatieve Skate4AIR D-Day

Raised

66.174
147% reached of total of € 45.000
Together, we've covered 25.776 km

Alternatieve Skate4AIR D-Day 2021

Op vrijdag 22 januari a.s. organiseren wij de Alternatieve Skate4AIR D-Day! Wil jij dit èchte D Day gevoel ervaren? Pak deze kans! Het startschot klinkt om 07.00 uur. Kom dan samen met ambassadeur Jochem Uytdehaage in beweging op jouw locatie naar keuze. Je hebt tot 19.00 uur om jouw kilometers te maken. Daarna worden alle prestaties bij elkaar opgeteld en wordt de (eind)opbrengst om 20.00 uur bekendgemaakt.

Mocht je niet om 07.00 uur kunnen starten, dat maakt niet uit, want alle kilometers die je op de Alternatieve Skate4AIR D-Day tussen 07.00 en 19.00 uur maakt tellen mee en leveren €1 op per kilometer. Elke kilometer telt! Het enige dat jij hoeft te doen is je kosteloos inschrijven en natuurlijk bewegen. Jij hoeft geen geld op te halen, dat doe je al door kilometers te maken, maar het mag natuurlijk wel.

 

Elke kilometer is geld waard en iedereen kan meedoen!

Elke kilometer telt, want 1km = goed voor €1. Het enige wat je hoeft te doen is zoveel mogelijk bewegen. Deelnemers hoeven zelf geen geld op te halen, dat doen ze al door kilometers te maken. Maar het mag natuurlijk wel. 

Iedereen kan meedoen, dus nodig je vrienden, familie en collega's uit om ergens tussen 07.00 en 19.00 uur in hun eigen omgeving zoveel mogelijk kilometers te maken. Op hun vrije vrijdag of tussen het thuiswerken door. Bewegen is goed voor iedereen, niet alleen voor mensen met taaislijmziekte!

 

Wat ga je doen op vrijdag 22 januari?

 • AlleenSamen sporten voor een fantastisch doel
 • Tussen 07.00 en 19.00 uur zoveel mogelijk kilometers maken
 • Bewegen in je eigen omgeving in een activiteit naar keuze; wandelen, fietsen, schaatsen, etc.
 • Je inzetten voor onderzoek naar taaislijmziekte elke kilometer levert €1 op voor onderzoek tegen taaislijmziekte.* 

 

Hoe doe je mee?

 1. Schrijf je in voor de Alternatieve Skate4AIR D-Day
 2. Maak een Strava account aan.**
 3. Verbind je Skate4AIR actiepagina met jouw Strava Account. Bekijk hier de stappen.
 4. Stel je prestatiedoel in. 
 5. Bereid je voor op vrijdag 22 januari en vergeet niet je activiteit(en) bij te houden!

 

* De organisatie heeft een (anonieme) donateur die dit mogelijk maakt. We storten dit bedrag op je profiel. Je hoeft dus zelf geen geld op te halen, dat doe je al door kilometers te maken, maar dat het mag natuurlijk wel. 

** Indien je geen Strava hebt of wil aanmaken, dan kan je de kilometers handmatig toevoegen aan je actiepagina. Hier lees je hoe je de kilometers handmatig opboekt. 

 

Stap 1 Schrijf je in 

Schrijf je in voor Skate4AIR en vul je actiepagina met jouw motivatie en mooie actie foto's. Door je in te schrijven maak je een actiepagina aan en ontvang je een automatische bevestiging. Schrijf je hier in!

 

Stap 2 De prestatietracker

Zodra je een eigen Skate4AIR actiepagina hebt aangemaakt, log je in door op het icoontje te klikken:

 

 

Na het inloggen kom je in het dashboard van jouw actiepagina en vind je het tabblad "prestaties". 

 

 

Stel hier je prestatiedoel (aantal kilometers) in voor D-Day. Voeg handmatig een prestatie toe óf koppel je Strava-account om automatisch je Strava activiteiten te synchroniseren met je actiepagina. In stap 3 leggen we je uit hoe je de koppeling met Strava maakt.

Handmatige prestaties kan je gebruiken als je geen gebruikt wilt maken van Strava of bijvoorbeeld een sporthorloge of je telefoon gebruikt om je afstanden bij te houden. Nadat je hebt bewogen vul je je kilometers handmatig in. Je geeft aan welke activiteit je hebt uitgevoerd, je geeft de prestatie een naam en indien gewenst een omschrijving.

Stap 3 De Strava App

Ga naar de app store op je telefoon en zoek naar Strava. Bovenaan de lijst verschijnt de 'Strava GPS Running en Cycling' app met een oranje icoontje. Download en open de app op je telefoon, wanneer de download voltooid is.

Je maakt een gratis account aan via de app of via https://www.strava.com/. Je kan je op drie manieren registreren:

 • via Facebook,
 • met Google
 • of je e-mailadres

Maak een wachtwoord aan en je bent klaar om Strava te gebruiken. Het maakt niet uit of je je profiel op privé of openbaar zet. Je activiteiten worden sowieso geregistreerd voor de Alternatieve Skate4AIR D-day.

Houd jij je resultaten bij met bijvoorbeeld bijv. Garmin of Fitbit? Koppel die app dan met Strava. Hoe je met Strava synchroniseert, lees je hier

Let op: je hebt geen betaald account nodig voor Strava. Je kan kiezen voor een gratis lidmaatschap. Strava biedt je eerst de betaal variant aan, die je dus kan overslaan.  

Om je progressie bij te houden koppel je je Strava account aan de Skate4AIR pagina door op de oranje knop te klikken.

Let op!

- Je moet sportprestatie op ''zichtbaar voor iedereen'' zetten zodat ze op je actiepagina zichtbaar worden.
- Wil je dat een door Strava geregeristreerde rit niet op je pagina komt, dan dien je die in Strava op privé te zetten.
- Het kan tot 10 minuten duren voor je activiteiten op je pagina zichtbaar wordt

Koppel je Strava pas op donderdagavond, want alle prestaties worden vanaf het moment van koppeling meegenomen. En alleen de kilometers die op 22 januari worden gemaakt tussen 07.00 en 19.00 tellen mee. 

 

Stap 4 Ready Set... Move!

Zorg dat je bij elke activiteit op vrijdag 22 januari jouw kilometers registeert. In de Strava app klik je op opnemen. Selecteer jouw sport door op het icoontje in het midden te drukken en druk op start. Of zet jouw sporthorloge aan, als je deze hebt gekoppeld aan Strava.

Ben je een keer vergeten om Strava aan te zetten? Geen nood, je kan jouw activiteiten handmatig toevoegen. Wij vertrouwen erop dat je eerlijk je activiteiten invoert. 

Mocht je er niet uitkomen met Strava of het handmatig invoeren, neem dan gerust contact op met de Skate4AIR organisatie via info@skate4air.nl.

 

Stap 5 Deel & Doneer

Met je deelname aan Skate4AIR haal je per kilometer €1 op voor onderzoek naar taaislijmziekte. Maak je actiepagina persoonlijk door foto's, video's en je motivatie voor deelname toe te voegen. Deel je actiepagina met jouw achterban en laat ze weten dat jij met dit fantastische initiatief meedoet. Indien je toch geld op wilt halen hebben we een tip: 

Tikkie

Makkelijk hè? Snel iets betalen met Tikkie? Dat geldt ook voor sponsorgeld innen! Heb jij een potentiële donateur enthousiast gemaakt? Maak het ze gemakkelijk en stuur een Tikkie! De link verkrijg je via  de tikkie button aan de rechterkant van jouw actiepagina. 

 

Succes met de Skate4AIR D-Day. SamenAlleen bewegen tot het niet meer nodig is!

 

Doe mee!