Skate4AIR Classic 2020

More information

Skate4AIR Classic 2020

 

De Skate4AIR Classic 2020 will take place on 21 January 2020 at the Weissensee in Austria. More information about the Classic can be found here. Curious about last year? Take a look at the aftermovie 2019. 

Do you take upon the ultimate challenge to skate with Olympic Champion Jochem Uytdehaage and 150 participants? More information can be found at the button in the right corner

Yes, only 15 spots available for the Skate4AIR Classic in Austria, so hurry and sign up for the 10th edition of Skate4AIR.

  

Available activities:

 • 200 km
 • 150 km
 • 100 km
 • 50 km (only for CF patients)
 • Ik help als vrijwilliger

Dit is de Skate4AIR Classic

 • Van zondag 19 januari tot woensdag 22 januari 2020
 • 100, 150 of 200 km (of een kortere afstand) schaatsen op de Weissensee
 • Geld inzamelen voor onderzoek naar  taaislijmziekte
 • Drie clinics ter voorbereiding op de Alternatieve Elfstedentocht
 • Professionele voorbereiding en begeleiding in samenwerking met Duosport
 • Top verzorgd verblijf en verzorging tijdens de tocht
 • Inschrijven kan als individu of als team
 • Minimumbedrag van €750 sponsorgeld ophalen 

 

Kosten

De kosten voor deelname zijn afhankelijk van in welk hotel je verblijft, of je eerder al hebt meegedaan aan Skate4AIR en of je al lid bent van de AEW. Hier vind je een download met het kostenoverzicht. Naast de inschrijfkosten zamelen alle deelnemers minimaal € 750,- sponsorgeld in. Dit bedrag gaat rechtstreeks naar de NCFS en wordt gebruikt voor het doel waar we dit jaar voor schaatsen. 

 

Clinics

Tijdens de clinics komen we ons samen voorbereiden en ervaringen uitwisselen. Met informatieve workshops en schaatstraining van Duosport zijn de clinics een echte must.
 
De Skate4AIR clinics vinden plaats op de volgende data en locaties:
 
Clinic 1: zondag 27 oktober 2019    11.30 - 16.45  Vechtsebanen Utrecht
Clinic 2: zondag 8 december 2019  13.00 – 18.30  Thialf Heerenveen  
Clinic 3: zondag 12 januari 2020     09.00 – 13.30  Flevonice Biddinghuizen (Oostenrijk)
Clinic 3: zondag 26 januari 2020     09.00 – 13.30  Flevonice Biddinghuizen (Zweden)
 
Schrijf je hier in voor de 3e clinic voor Oostenrijk op zondag 12 januari op Flevonice.
Binnenkort kan je je ook inschrijven voor de 3e clinic voor de Daylight Challenge op zondag 26 januari. 
 

Voor meer informatie of vragen kan je ons bereiken via 085-4014645 / info@skate4air.nl.

Bekijk de foto's van Clinic 1 en Clinic 2.

Reis naar de Weissensee 

Wil je praktische informatie over reismogelijkheden van en naar de Weissensee? Bekijk de tips van de AEW. Skate4AIR-deelnemers kunnen onderling natuurlijk ook afspreken om samen te rijden. Als je graag met iemand mee wilt rijden of je hebt plek over in de auto, kun je dat ofwel op een clinic regelen ofwel je stuurt ons een mail en dan brengen wij je in contact.

 

Aankomst

Zondag 19 januari

Op de aankomstdag reist iedereen op eigen gelegenheid naar de Weissensee in Oostenrijk. De Weissensee is een schitterend bergmeer in Karinthië, op een hoogte van 960 meter boven de zeespiegel. Skate4AIR heeft kamers gereserveerd in 3 verschillende hotels; Gasthof Weissensee (= volgeboekt), Hotel Arlbergerhof (= volgeboekt) en Hotel Kolbitsch. Omdat het erg goed gaat met de inschrijvingen hebben we het vierde hotel, Hotel Moser geregeld Bij inschrijving geef je aan welk hotel je voorkeur heeft. De inschrijving is op basis van 3 hotelnachten.

In alle hotels is het mogelijk om eerder aan te komen. Wil je langer blijven? Laat het de organisatie weten, want de mogelijkheid hiertoe is gelimiteerd. Uiteraard zijn de kosten voor eigen rekening, als je hiervoor kiest. Het is ook mogelijk om je eigen accommodatie te boeken.

 

Voorbereiding

Maandag 20 januari

De voorbereidingsdag gebruiken we voor het verkennen van het ijs, het ophalen van het startbewijs en natuurlijk het maken van een groepsfoto! Verder is ‘s middags de rijdersbijeenkomst in de grote tent van de AEW. Aansluitend ontvang je jouw startnummer van de Skate4AIR organisatie in het Weissensee Haus (VVV), je krijgt dan ook de laatste praktische tips.

 

D-Day

Dinsdag 21 januari

De start is om 7.00 uur. Er staat een grote Skate4AIR tent langs het parcours, waar vrijwilligers je de hele dag van eten, drinken en een mentale oppepper voorzien.

 

Vertrek

Woensdag 22 januari

De dag na de tocht is er een ontbijt en daarna gaat iedereen weer zijn eigen kant op. 

85
30/03/2020
15:38
View all
  View all
27/12/2019 | 20:00

Ijssituatie Weissensee

Wij hopen dat jullie een heerlijke kerst hebben gehad en de laatste dagen van 2019 van elkaar genieten. Dit is ook het moment om vooruit te blikken naar 2020 en de sportieve uitdaging die je in Oostenrijk te wachten staat op 21 januari. De afgelopen dagen hebben we vragen ontvangen omtrent de ijssituatie en de weersvooruizichten op de Weissensee. Volgens de berichtgeving van de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee (AEW), groeit het ijs langzaam, maar gestaag. Wij hebben nauw contact met de AEW en volgen hun berichtgeving. Het is in het verleden eerder voorgekomen dat er nog niet geschaatst werd rond dit tijdstip van het jaar en dat de schaatsers wel aan de start stonden van de tocht. Wil jij ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Via deze pagina van de Alternatieve Elfstedentocht vind je het accurate weerbericht, de watertemperatuur en de ijssituatie voor de Weissensee. Het weerbericht wordt dagelijks vernieuwd. Volg hier de laatste berichten op de Facebook pagina van de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee.  En wij houden de situatie in Oostenrijk natuurlijk ook nauwlettend in de gaten.