Skate4AIR Classic 2020

Raised

343.577
98% reached of total of €350.000
Closed You can't donate or start fundraising anymore

Skate4AIR Classic 2020

 

De Skate4AIR Classic 2020 will take place on 21 January 2020 at the Weissensee in Austria. More information about the Classic can be found here. Curious about last year? Take a look at the aftermovie 2019. 

Do you take upon the ultimate challenge to skate with Olympic Champion Jochem Uytdehaage and 150 participants? More information can be found at the button in the right corner

Yes, only 15 spots available for the Skate4AIR Classic in Austria, so hurry and sign up for the 10th edition of Skate4AIR.

  

Available activities:

 • 200 km
 • 175 km
 • 150 km
 • 100 km
 • 50 km (only for CF patients)
 • Ik help als vrijwilliger

 

De voorinschrijving voor de Skate4AIR Daylight Challenge is geopend. Dit betekent dat je via het volgende formulier laat weten dat je geinteresseerd bent. Meer informatie omtrent de kosten en het programma volgt binnenkort.

 

Dit is de Skate4AIR Daylight Challenge

 • Van zondag 14 februari tot donderdag 18 februari 2020
 • Zoveel mogelijk kilometers schaatsen op de Zweedse Botanische Golf. 
 • Geld inzamelen voor onderzoek naar taaislijmziekte
 • 3 webinars ter voorbereiding inclusief tips voor materiaal, voeding en training
 • 5 trainingen op de schaatsbaan naar keuze in samenwerking met Duosport. 
 • Top verzorgd verblijf en verzorging tijdens de tocht
 • Inschrijven als individu of als team 

Kosten

De kosten voor deelname zijn afhankelijk van hoe lang je blijft en of je eerder al hebt meegedaan aan Skate4AIR. Het kostenoverzicht vind je via dit overzicht. Naast de inschrijfkosten, zamelen alle deelnemers minimaal € 750 sponsorgeld in. Dit bedrag gaat rechtstreeks naar de NCFS voor onderzoek naar taaislijmziekte.

 

Webinars & trainingen

In de huidige tijd is het niet verantwoord om grote groepen bij elkaar te brengen. We zijn daardoor genoodzaakt af te zien van het organiseren van de centrale clinics waar we fysiek samenkomen. In samenwerking met Duosport gaan we 5-tal trainingen (met thema) aanbieden op de schaatsbaan naar jouw keuze. Op deze manier brengen we jou in verbinding met andere Skate4AIR deelnemers in jouw regio. De groepsgrootte zal bestaan uit 10 à 15 deelnemers om zo het bekende Skate4AIR familiegevoel lokaal teweeg te brengen. Bovendien is dit veiliger met het oog op corona. En je krijgt 20% korting op een Duosport cursus om je optimaal voor te bereiden voor jouw tocht.  

Wij verwachten van alle deelnemers dat ze aanwezig zijn bij alle 5 de trainingen. 

Tijdens de webinars voorzien we jullie van alle kennis en informatie, zodat je goed beslagen ten ijs komt.
 
De Skate4AIR webinars vinden plaats op de volgende data en tijden. Alle webinars worden opgenomen, zodat jij die ook op een later tijdstip kan terugkijken. 
 
Webinar 1: zondag 1 november 2020    17.30 - 19.00 Thema: Welkom Skate4AIR
Webinar 2: zondag 13 december 2020  17.30 - 19.00 Thema: 
Webinar 3: zondag 10 januari 2021        17.30 - 19.00 Thema: Oostenrijk
Webinar 4: zondag 31 januari 2021        17.30 - 19.00 Thema: Zweden
 

Voor meer informatie of vragen kan je ons bereiken via 085-4014645 / info@skate4air.nl.

 

Reis naar Luleå

Skate4AIR heeft al tickets geboekt bij KLM. Op woensdag 5 februari vertrekken we om 10:40 uur vanaf Schiphol. De terugvlucht is op zondag 9 februari om 13:30 uur. Skate4AIR heeft vanaf Stockholm een touringcar geregeld die je naar de accommodatie (Främby Udde) brengt en uiteraard ook weer terug. Je kan ook met de auto. Geef dit wel tijdig aan bij de organisatie. Bekijk via deze link wat de mogelijkheden voor het eigen vervoer zijn.

 

Aankomst

Zondag 14 februari

Inchecken in de huisjes, First Camp verkennen en een gezamenlijk diner.

 

Voorbereiding

Maandag 15 februari

Na het onbijt, hebben we maandag de mogelijkheid om het ijs te verkennen en ons voor te bereiden op de tocht. 's Avonds krijg je de laatste praktische tips tijdens een gezellig gezamenlijk diner.

 

D-Day

Dinsdag 16 februari

Dinsdag is de Daylight Challenge. We starten om 7.30 uur, dus vergeet je wekker niet te zetten! Langs het parcours staat een grote Skate4AIR tent waar de crew je de hele dag van eten, drinken en een mentale oppepper voorzien. We finishen gezamelijk met alle deelnemers om 16.55 uur bij zonsondergang. Hoeveel kilometers heb jij dan achter je liggen? Uiteraard is er de mogelijkheid om tijdens het diner sterke verhalen uit te wisselen.

 

Chill day

Woensdag 17 februari

Op woensdag biedt het programma ruimte om deel te nemen aan Zweedse activiteiten zoals ijswakbaden, langlaufen en de sauna. Liefhebbers kunnen natuurlijk nog een rondje schaatsen. We sluiten de dag af met een gezamenlijk diner.

 

Terugreis

Donderdag 18 februari

Donderdag staat in het teken van de terugreis. Na het ontbijt checken we uit en vertrekken we naar het vliegveld van Luleå om om 13:30 uur terug te vliegen naar Schiphol. 

 

In verband met Corona zal de 11e editie van Skate4AIR er iets anders uit zien dan de afgelopen jaren. Er is een aantal voorwaarden waar rekening gehouden dient te worden vanuit Skate4AIR. Hieronder vind je de voorwaarden, dus lees het rustig door. Mocht je vragen hebben, dan horen wij het uiteraard graag via info@skate4air.nl 

Lees hier het Skate4AIR deelnemersreglement.