Daylight Challenge

 

Op zaterdag 8 februari 2020 rijden we de Daylight Challenge. Bij dit eigen Skate4AIR evenement is het de uitdaging om tussen zonsopkomst en zonsondergang (9 uur en 19 minuten) zoveel mogelijk kilometers te schaatsen in de prachtige Zweedse natuur, samen met ambassadeur Jochem Uytdehaage en instructeurs van Duosport. Geen kleine slingerrondjes, maar grote ronden met nauwelijks scheuren in het ijs. Alle deelnemers finishen tegelijk bij zonsondergang. Dit alles in de schitterende Zweedse omgeving. Wij zullen je zoveel mogelijk ondersteunen in de voorbereiding en bij de challenge.

 

Waarom meedoen aan de Daylight Challenge op zaterdag 8 februari 2020?

Ben je op zoek naar een (nieuwe) sportieve uitdaging, wil je een echte strijd tegen de elementen (kou, tijd, jezelf) aangaan, gecombineerd met buitenactiviteiten, dan is dit je kans. Wij dagen je uit om mee te gaan.

Ga voor de Zweedse beleving en ga back to basic!  

 

Wil je sfeerproeven? Bekijk dan de aftermovie van de Daylight Challenge 2019

Wat kost het?

De kosten voor deelname zijn afhankelijk van hoe lang je blijft en of je eerder al hebt meegedaan aan Skate4AIR. Het kostenoverzicht vind je via deze link en onderaan deze pagina. Naast de inschrijfkosten zamelen alle deelnemers minimaal € 750 sponsorgeld in. Dit bedrag gaat rechtstreeks naar de NCFS voor onderzoek naar Taaislijmziekte.  

 

Wat kun je verwachten in de voorbereidingsfase

De voorpret begint al in Nederland. Speciaal voor de deelnemers van de Challenge organiseert Skate4AIR drie schaatsclinics. Tijdens de clinics kun je alvast kennismaken met de andere deelnemers en krijg je les van professionele schaatsinstructeurs van Duosport en Olympisch kampioen Jochem Uytdehaage. Naast de clinics voorziet Skate4AIR je i.s.m. Duosport ook van trainingstips om je zo optimaal mogelijk voor te bereiden op de challenge en kun je met vragen bij de organisatie terecht. 

 

 

De reis naar het Runn meer

Skate4AIR heeft al tickets geboekt bij KLM. Op donderdag 6 februari vertrekken we om 10:40 uur vanaf Schiphol. Er zijn twee opties voor de terugvlucht. Zondag 10 februari om 19:50 uur gaat er een vlucht terug. Blijf je liever een dag langer vlieg je maandag 11 februari om 13.30 uur vanaf Stockholm. Skate4AIR heeft vanaf Stockholm een touringcar geregeld die je naar de accommodatie (Främby Udde) brengt en uiteraard ook weer terug. Ga je liever met de auto dan kan dat ook. Kijk via deze link wat de mogelijkheden voor het eigen vervoer zijn. 

 

Dagindeling in Zweden

Donderdag 6 februari
Inchecken in de huisjes, Främby Udde verkennen en een gezamenlijk diner.

Vrijdag 7 februari
Na een gezamenlijk onbijt, hebben we vrijdag de mogelijkheid om het ijs te verkennen en ons voor te bereiden op de tocht van zaterdag. In de avond zullen we gezamenlijk dineren en krijg je van de organisatie de laatste praktische tips.

Zaterdag 8 februari
Zaterdag is de Daylight Challenge. De start is om 7.09 uur. Er staat een grote Skate4AIR tent langs het parcours, waar vrijwilligers je de hele dag van eten, drinken en een mentale oppepper voorzien. We finishen om 16.28 uur met alle deelnemers tegelijk bij zonsondergang. Hoeveel kilometers heb jij dan achter je liggen? Uiteraard is er de mogelijkheid om tijdens het diner sterke verhalen uit te wisselen.

Zondag 9 februari
Op zondag biedt het programma ruimte om deel te nemen aan Zweedse activiteiten zoals ijswakbaden, langlaufen en de sauna. Liefhebbers kunnen natuurlijk nog een rondje schaatsen. We sluiten de dag af met een gezamenlijk diner. Voor de mensen die zondag vertrekken is er geen diner. Zij worden om 15.30 uur van het Runn meer met een touringcar naar het vliegveld gebracht.

Maandag 10 februari
Maandag staat in het teken van de terugreis. Na het ontbijt vertrekken we gezamenlijk naar het vliegveld in Stockholm om terug te vliegen naar Schiphol.

 

Meedoen met taaislijmziekte

Heb je zelf taaislijmziekte en wil je meedoen met Skate4AIR? Dat kan natuurlijk! We willen hier graag van op de hoogte zijn, zodat we de juiste ondersteuning kunnen bieden. Om de jou en de andere deelnemers met taaislijmziekte te beschermen hebben we wel een paar regels en adviezen. Heb je vragen over je deelname in combinatie met taaislijmziekte? Neem contact op met Johanna voor meer informatie. 

 

 

 

Kan ik iemand meenemen?
Waar verblijven we?
Wat zijn de vliegtijden?
Kan ik met de auto naar Zweden?
Kan ik langer blijven?
Is het leven in Zweden duur?

Downloads:

Deelnemersvoorwaarden Daylight Challenge 2019
Kostenoverzicht Daylight Challenge 2019
Advies deelname segretagie