Skate4AIR Classic

 

Schaats jij mee met de Skate4AIR Classic 2019? Je kunt kiezen tussen de volgende afstanden: 100, 150 of 200 kilometer. Wij wensen je veel succes bij de voorbereiding en de tocht zelf en zullen je, waar nodig, zoveel mogelijk ondersteunen. Zet ‘m op! 

 

Wat houdt de Skate4AIR Classic in? 

  • 100, 150 of 200 km (of een kortere afstand) schaatsen op de Weissensee;
  • Met deze heroïsche tocht wordt door de deelnemers van Skate4AIR geld ingezameld voor onderzoek naar Cystic Fibrosis (taaislijmziekte);
  • Drie clinics ter voorbereiding op de Alternatieve Elfstedentocht;
  • Professionele voorbereiding en begeleiding in samenwerking met Duosport;
  • Top verzorgd verblijf en verzorging tijdens de tocht;
  • Inschrijven kan als individu, maar tevens ook als team.

 

Wat kost het? 

De kosten voor deelname zijn afhankelijk van in welk hotel je verblijft, of je eerder al hebt meegedaan aan Skate4AIR en of je al lid bent van de AEW. Onderaan de pagina vind je een download met het kostenoverzicht. Naast de inschrijfkosten zamelen alle deelnemers minimaal € 750 sponsorgeld in. Dit bedrag gaat rechtstreeks naar de NCFS.

 

Wat kun je verwachten in de voorbereidingsfase? 

De voorpret begint al in Nederland. Speciaal voor de deelnemers organiseert Skate4AIR drie schaatsclinics. Tijdens de clinics kan je alvast kennismaken met de andere deelnemers en krijg je les van professionele schaatsinstructeurs van Duosport en Olympisch kampioen Jochem Uytdehaage. De eerste clinics zijn geweest. Het overzicht van de laatste clinics vind je hier

 

Bekijk hier de aftermovie van de Skate4AIR Classic 2018

 

De reis naar de Weissensee 

Wil je praktische informatie over reismogelijkheden van en naar de Weissensee? Bekijk de tips van de AEW. Skate4AIR-deelnemers kunnen onderling natuurlijk ook afspreken om samen te rijden. Als je graag met iemand mee wilt rijden of je hebt plek over in de auto, kun je dat ofwel op een clinic regelen ofwel je stuurt ons een mail en dan brengen wij je in contact.

 

Dagindeling in Oostenrijk

Aankomstdag zondag 20 januari

Op de aankomstdag reist iedereen op eigen gelegenheid naar de Weissensee in Oostenrijk, waar het evenement plaatsvindt. De Weissensee is een schitterend bergmeer in Karinthië, op een hoogte van 960 meter boven de zeespiegel. Skate4AIR heeft kamers gereserveerd in 2 verschillende hotels; Gasthof Weissensee en Hotel Moser.

Bij inschrijving kan je aangeven welk hotel je voorkeur heeft. De inschrijving is op basis van 3 hotelnachten. Kies je voor Gasthof Weissensee, dan kan je wel eerder aankomen. In beide hotels is het helaas niet mogelijk om langer te blijven. Uiteraard zijn de kosten voor eigen rekening, als je hiervoor kiest. Heb je hierin interesse? Laat het de organisatie weten, dan kun je de extra overnachtingen boeken voor het gunstige Skate4AIR-tarief. Het is ook mogelijk om je eigen accommodatie te boeken. 

Voorbereidingsdag maandag 21 januari

De voorbereidingsdag gebruiken we voor het verkennen van het ijs, het ophalen van het startbewijs en natuurlijk het maken van een groepsfoto! Verder is ‘s middags de rijdersbijeenkomst in de grote tent van de AEW. 's Avonds ontvang je jouw startnummer van de Skate4AIR organisatie, je krijgt dan ook de laatste praktische tips.

 

Dag van de tocht dinsdag 22 januari

De start is om 7.00 uur. Er staat een grote Skate4AIR tent langs het parcours, waar vrijwilligers je de hele dag van eten, drinken en een mentale oppepper voorzien. 

 

Day after 23 januari

De dag na de tocht is er een ontbijt en daarna gaat iedereen weer zijn eigen kant op. 
 

Meedoen met CF

Heb je zelf CF en wil je meedoen met Skate4AIR? Dat kan natuurlijk! We willen hier graag van op de hoogte zijn, zodat we, indien nodig, tijdens het evenement op de Weissensee medische ondersteuning kunnen bieden. Neem contact op met Johanna voor meer informatie. Is 100 kilometer te veel voor je? Dan mag je uiteraard ook een kortere afstand kiezen of gewoon zien hoever je komt.

 

 

 

Voor welke periode is verblijf op de Weissensee geregeld?
Kan ik eerder komen of langer blijven?
Ik heb zelf al een hotel geregeld voor mijn verblijf op de Weissensee, moet ik dat annuleren?
Kan ik mijn familie meenemen?
Heb ik invloed op de kamerindeling van het hotel?
Is het hotel inclusief ontbijt, diner en drankjes?
Kan ik ook minder dan 200 km schaatsen tijdens de Elfstedentocht op de Weissensee?
Moet ik me nog bij de Weissensee/AEW inschrijven?
Ik heb me al ingeschreven voor de Weissensee maar ik wil graag mee met Skate4AIR, kan dat?
Hoe kom ik achter mijn lidmaatschapsnummer van de AEW?

Downloads:

Prijsopbouw Classic
Deelnemersvoorwaarden Classic 2019
Kleding advies