Skate4AIR Classic

 

Schaats jij mee met de Skate4AIR Classic 2020? Je kunt kiezen tussen de volgende afstanden: 100, 150 of 200 kilometer. Wij wensen je veel succes bij de voorbereiding en de tocht zelf en zullen je, waar nodig, zoveel mogelijk ondersteunen. Zet ‘m op! 

 

Wat houdt de Skate4AIR Classic in? 

  • 100, 150 of 200 km (of een kortere afstand) schaatsen op de Weissensee;
  • Met deze heroïsche tocht wordt door de deelnemers van Skate4AIR geld ingezameld voor onderzoek naar  taaislijmziekte;
  • Drie clinics ter voorbereiding op de Alternatieve Elfstedentocht;
  • Professionele voorbereiding en begeleiding in samenwerking met Duosport;
  • Top verzorgd verblijf en verzorging tijdens de tocht;
  • Inschrijven kan als individu, maar tevens ook als team.

 

Wat kost het? 

De kosten voor deelname zijn afhankelijk van in welk hotel je verblijft, of je eerder al hebt meegedaan aan Skate4AIR en of je al lid bent van de AEW. Onderaan de pagina vind je een download met het kostenoverzicht. Naast de inschrijfkosten zamelen alle deelnemers minimaal € 750 sponsorgeld in. Dit bedrag gaat rechtstreeks naar de NCFS.

 

Wat kun je verwachten in de voorbereidingsfase? 

De voorpret begint al in Nederland. Speciaal voor de deelnemers organiseert Skate4AIR drie schaatsclinics. Tijdens de clinics kan je alvast kennismaken met de andere deelnemers en krijg je les van professionele schaatsinstructeurs van Duosport en Olympisch kampioen Jochem Uytdehaage. 

 

Bekijk hier de aftermovie van de Skate4AIR Classic 2019!

 

De reis naar de Weissensee 

Wil je praktische informatie over reismogelijkheden van en naar de Weissensee? Bekijk de tips van de AEW. Skate4AIR-deelnemers kunnen onderling natuurlijk ook afspreken om samen te rijden. Als je graag met iemand mee wilt rijden of je hebt plek over in de auto, kun je dat ofwel op een clinic regelen ofwel je stuurt ons een mail en dan brengen wij je in contact.

 

Dagindeling in Oostenrijk

Aankomstdag zondag 19 januari

Op de aankomstdag reist iedereen op eigen gelegenheid naar de Weissensee in Oostenrijk, waar het evenement plaatsvindt. De Weissensee is een schitterend bergmeer in Karinthië, op een hoogte van 960 meter boven de zeespiegel. Skate4AIR heeft kamers gereserveerd in 3 verschillende hotels; Gasthof Weissensee, Hotel Arlbergerhof en Hotel Kolbitsch.

Bij inschrijving kan je aangeven welk hotel je voorkeur heeft. De inschrijving is op basis van 3 hotelnachten. In alle hotels is het mogelijk om eerder aan te komen. Wil je langer blijven? Laat het de organisatie weten, want de mogelijkheid hiertoe is gelimiteerd. Uiteraard zijn de kosten voor eigen rekening, als je hiervoor kiest. Het is ook mogelijk om je eigen accommodatie te boeken. 

Voorbereidingsdag maandag 20 januari

De voorbereidingsdag gebruiken we voor het verkennen van het ijs, het ophalen van het startbewijs en natuurlijk het maken van een groepsfoto! Verder is ‘s middags de rijdersbijeenkomst in de grote tent van de AEW. Aansluitend ontvang je jouw startnummer van de Skate4AIR organisatie in het Weissensee Haus (VVV), je krijgt dan ook de laatste praktische tips.

 

Dag van de tocht dinsdag 21 januari

De start is om 7.00 uur. Er staat een grote Skate4AIR tent langs het parcours, waar vrijwilligers je de hele dag van eten, drinken en een mentale oppepper voorzien. 

 

Day after woensdag 22 januari

De dag na de tocht is er een ontbijt en daarna gaat iedereen weer zijn eigen kant op. 
 

Meedoen met taaislijmziekte

Heb je zelf taaislijmziekte en wil je meedoen met Skate4AIR? Dat kan natuurlijk! We willen hier graag van op de hoogte zijn, zodat we de juiste ondersteuning kunnen bieden. Om de jou en de andere deelnemers met taaislijmziekte te beschermen hebben we wel een aantal regels en adviezen. Heb je vragen over je deelname in combinatie met taaislijmziekte? Neem contact op met Johanna voor meer informatie.