Thomas4Air

Thomas Wiarda

( 200 km | Member of team: Team Tjas )

Raised

1.000
100% reached of my target amount € 1.000
Closed You can't donate anymore

Als schaatsliefhebber en lid van de Groningse studenten schaatsvereniging Tjas ga ik deel uitmaken van het Tjas4Air Team om geld in te zamelen voor onderzoek tegen Cystic Fibrosis (Taaislijmziekte). Samen gaan wij op vrijdag 2 februari 2018 de alternatieve Elfstedentocht schaatsen op de Weißensee!

CF is een ongeneeslijke, erfelijke aandoening waarbij de afvoer van afvalstoffen vanuit de organen, zoals de longen, alvleesklier en lever steeds slechter gaat functioneren naar mate de ziekte zich ontwikkelt in het lichaam. In de loop van de jaren heeft onderzoek naar deze ziekte veel vooruitgang geboekt. Dit heeft ertoe geleidt dat de gemiddelde levensverwahting naar 35 tot 40 jaar is gestegen. Vroeger haalde je echter de puberteit niet eens. Deze vooruitgang in de behandelwijze van de ziekte is grotendeels te danken aan het onderzoek wat uitgevoerd kan worden door al het geld wat jaarlijks ingezameld wordt.

Om dit door te kunnen zetten is en blijft geld nodig en daarom ga ik de alternatieve Elfstedentocht schaatsen. Voor mensen met CF is elke dag een uitdaging en daarom ga ik zelf deze fysieke uitdaging aan om te helpen! Jij kan ook meehelpen door mij te sponseren zodat ook jij verschil kan maken!

Al het geld wat opgehaald wordt gaat rechtstreeks naar de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting om verder te kunnen onderzoeken naar CF zodat deze ziekte de wereld uit geholpen kan worden. 

Iedere donatie helpt!

Available activities:

  • 200 km (67/175 Available)
  • 150 km
  • 100 km
  • 50 km (only for CF patients)
  • Ik help als vrijwilliger