Normal 9b90ea003ad729735a606d92687d02107be5106f

Trägen vinner! (De aanhouder wint!)

Stan Arts

( Ik doe mee met de Daylight Challenge )

Raised

2.365
157% reached of my target amount € 1.500
Closed You can't donate anymore

Ik ga het doen! Schaatsen in Zweden met en voor CF. Een grote maar tegelijkertijd zeer motiverende uitdaging.

Een jaar of tien geleden moest het anders. Mijn longen gingen rap achteruit en functioneerden nog maar op een krappe 35% waar gewone therapie en af en toe wat cardiotraining weinig aan leken te veranderen.
Mede dankzij het internet begon ik me te verdiepen in krachttraining, voeding en het opbouwen van een eigen sport hok in een lege slaapkamer.
Dit was voor mij de ommekeer. Binnen een paar maanden ging ik voor het eerst in mijn leven de zestig kilo lichaamsgewicht voorbij. Door de toenemende spierkracht werden dagelijkse activiteiten steeds lichter waardoor ik plots tot meer in staat bleek met hetzelfde paar longen. Die wonder boven wonder eindelijk stabiel bleven.
Bijna tien jaar later heeft deze lijn zich voortgezet. Zijn daar nog aardig wat kilo's spiermassa bijgekomen. Ben ik nog eens stukken sterker geworden en is mijn lichaam tot meer in staat dan ooit tevoren met nog steeds redelijk stabiel gebleven longen. Waardoor ik mij op mijn zesendertigste beter, sterker, fitter en knapper voel dan ooit!

Nu wil het toeval dat ik uit een schaatsfamilie kom en geïnspireerd door o.a. Wim Hof "the iceman" dagelijks onder een zo koud mogelijke douche sta met op de achtergrond een fijn stukje Scandinavische metal. Bij het lezen van het kopje van de aankondiging van de Skate4Air Daylight Challenge wist ik het dus gelijk. Eerst klikken op inschrijven en dan eventueel later de rest van het bericht nog wel eens lezen.

Volg mijn avontuur verder ook op: https://stanarts986460203.wordpress.com/2017/11/29/mijn-avontuur-richting-de-daylight-challenge/

Available activities:

  • Ik doe mee met de Daylight Challenge (26/90 Available)
  • Vrijwilliger bij de Classic en Daylight Challenge