Rixt4air

Rixt Hoekstra

( 200 km | Member of team: Team Tjas )

Raised

1.018
101% reached of my target amount € 1.000
Closed You can't donate anymore

Toen ik hoorde dat Groninger Studenten Schaatsvereniging Tjas dit jaar weer mee gaat doen met Skate4air, wist ik dit jaar zeker dat ik mee wilde gaan doen! Samen met andere Tjassers gaan we met het Tjas4air Team een geweldige fysieke prestatie aan tegen CF (taaislijmziekte).

CF is een ongeneeslijke, erfelijke aandoening waarbij de afvoer van afvalstoffen vanuit de organen, zoals de longen, alvleesklier en lever steeds slechter gaat functioneren naar mate de ziekte zich ontwikkelt in het lichaam. In de loop van de jaren heeft onderzoek naar deze ziekte veel vooruitgang geboekt. Dit heeft ertoe geleidt dat de gemiddelde levensverwachting naar 35 tot 40 jaar is gestegen. Vroeger haalde je echter de puberteit niet eens. Deze vooruitgang in de behandelwijze van de ziekte is grotendeels te danken aan het onderzoek wat uitgevoerd kan worden door al het geld wat jaarlijks ingezameld wordt.

Om zoveel mogelijk geld binnen te halen tegen CF ga ik op 2 februari 2018 de alternatieve Elfstedentocht schaatsen op de Weißensee. Als enorme liefhebber van schaatsen en echte fries kan deze sportprestatie natuurlijk niet ontbreken! Daarnaast haal ik natuurlijk geld op voor CF. Jij kan ook meehelpen door mij te sponsoren zodat ook jij verschil kan maken!

Al het geld wat opgehaald wordt gaat rechtstreeks naar de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting om verder te kunnen onderzoeken naar CF zodat deze ziekte de wereld uit geholpen kan worden.
Iedere donatie helpt!

Available activities:

  • 200 km (67/175 Available)
  • 150 km
  • 100 km
  • 50 km (only for CF patients)
  • Ik help als vrijwilliger