Ik schaats tot het niet meer nodig is!

Ricardo Crombeen

( Ik doe mee met de Daylight Challenge | Member of team: Crazy4Air )

Raised

34
4% reached of my target amount €750
Qr

Still to go:

Op zaterdag 19 februari 2021 doe ik mee voor de tweede keer mee aan de Daylight Challenge op de Botnische Golf in het noorden van Zweden. Op die dag probeer ik tussen zonsopgang en zonsondergang zoveel mogelijk kilometers af te leggen. Een tocht van ruim 8 uur. Dit allemaal om geld op te halen voor onderzoek naar taaislijmziekte (Cystic Fibrosis).

Skate4AIR wil mensen met taaislijmziekte de kans op een normaal leven geven, daar schaatsen we voor. En dat doel is dichterbij dan ooit! Dit dankzij de ontwikkeling van nieuwe medicatie voor iedereen met taaislijmziekte. Het onderzoek heeft alleen nog een laatste zetje nodig.

Ik schaats sinds oktober 2017 op noren. Toen ik ermee begon verwachtte ik na één seizoen wel semi professioneel te kunnen schaatsen. Scherpe bochten en veel snelheid op de rechte stukken. Nu, vier jaar later, begin ik eindelijk te kunnen overstappen in de bochten en goed te glijden op het rechte stuk. Daarom is meedoen aan de Daylight Challenge voor mij een grensverleggende uitdaging. Maar niet zo'n uitdaging als waar mensen met taaislijmziekte dagelijks mee te kampen hebben.

Tijdens de editie in 2020 heeft afzien een nieuwe dimensie gekregen. Beginnen met schaatsen met -18 graden Celsius, een strakke koude sneeuwwind en 7 valpartijen maakten de tocht alles behalve comfortabel. Maar wanneer je toppers met CF om je heen ziet die onder nog extremere omstandigheden gewoon doorzetten en gebrand zijn op een topprestatie, valt je eigen lijden best wel mee. Daarom ga ik graag de uitdaging nog een keer aan, om mijn grens te verleggen zoals mensen met CF dagelijks moeten doen.

Daarom schaats ik tot het niet meer nodig is.

Available activities:

  • Ik doe mee met de Daylight Challenge