Marleen4air

Marleen Dijkhuis

( 100 km | Member of team: Team Tjas )

Raised

1.000
100% reached of my target amount €1.000
Closed You can't donate anymore

De ziekte Cystic fibrosis (taaislijmziekte) maakt momenteel het leven van veel mensen in Nederland als een ware uitdaging. Momenteel lijden er in Nederland 1300 mensen aan deze ziekte en is 1 op de 30 mensen drager, waardoor de ziekte zowel nu als in de toekomst voor een groot probleem zorgt.

Elke week wordt er een kind geboren dat lijdt aan CF. Hoe fantastisch zou het zijn als we kunnen zorgen dat deze mensen een goede én langere toekomst kunnen hebben en we op deze manier de huidige levensverwachting van 40 jaar kunnen laten stijgen! Dit is mogelijk als er door kan worden gegaan met het onderzoek naar de behandeling van deze ziekte, maar daar is geld voor nodig.

Graag zou ik mijn steentje hierin willen bijdragen en sport vind ik hiervoor een mooie manier. Voor mensen met CF is sporten namelijk erg belangrijk om de longen en spieren te versterken. Het is voor hen echter niet zo makkelijk als voor mensen zonder de ziekte vanwege zuurstoftekort en de weinige energie door slechte voedselopname. De minste fysieke inspanning is voor hen al een grote uitdaging. Ik wil mezelf daarom fysiek uitdagen om een keer te voelen hoe mensen met CF zich voelen na een uurtje matig intensief sporten en daarmee geld op te halen voor de stichting.

Op 2 februari ga ik, samen met een enthousiast team van de Groninger Schaatsvereninging Tjas, een deel van de elfstedentocht schaatsen op de Weissensee in Oostenrijk. Hiermee hoop ik een bedrag van 1000 euro op te halen voor onderzoek. Hier kan jij me mee helpen door mij te sponsoren! Elk bedrag is welkom en gaat rechtstreekst naar de stichting!

Available activities:

  • 200 km (67/175 Available)
  • 150 km
  • 100 km
  • 50 km (only for CF patients)
  • Ik help als vrijwilliger