Update Spirits 12 november 2017

12 November 2017 12:44

Beste sponsors,

Nog een kleine drie maanden!

Hoog tijd voor een tussentijdse update.

Maakten we enkele maanden geleden nog volop grappen over de training, de tocht en elkaar, inmiddels heeft de wat lacherige fase plaats gemaakt voor serieuze trainingsschema’s, duidelijk geïntensiveerde duurtrainingen en een beduidend gezondere leefstijl.

In de zomermaanden is er al aardig wat geskeelerd, gefietst en hardgelopen, maar in oktober konden we met de opening van de Vechtsebanen eindelijk de ijzers weer onderbinden. Dat was even wennen en bracht de nodige vertwijfeling teweeg bij de Spirits. Kunnen we dit wel??

Gelukkig heeft onze schaatsleraar Martien onze techniek de afgelopen weken wat bijgeschaafd en durven we elkaar weer uit te dagen. Een training van 100 rondjes Vechtsebanen hebben we inmiddels allemaal wel in de benen. Maar ja, dat is nog steeds maar 40 kilometer!

Ondertussen draait de fysiotherapeut overuren om de hier en daar wat overmoedige overbelasting van spieren in goed banen te leiden. En dat doet ie goed, want ondanks de pijntjes zijn we allemaal in staat voluit te trainen. En dat is goed voor de Spirit(s).

Afgelopen weekend was de aftrap van in totaal drie Skate4Air schaatsclinics. Naast techniektraining en rondes rijden in een treintje, hebben we beelden bekeken van eerdere tochten. Nou dan begint het wel te kriebelen hoor! Wat een avontuur. Tegelijkertijd is daar ook de realitycheck van een aantal ervaren Weissensee-gangers: ‘die eerste 100 is goed te doen, maar die tweede 100 is puur afzien.’

Met jullie donatie voor onderzoek naar CF als steun in de rug, gaan we ervoor!

En een ding is zeker: de Spirit(s) zit(ten) er goed in en er wordt nog steeds genoeg gelachen!