Jeroen Meijering

Nieuwe uitdaging. Zelfde doel.

( Ik ga zelf schaatsen | Member of team: Team AbKoudhè! )

More information

Dank voor je interesse in mijn nieuwe avontuur voor Skate4Air!

 

Na een geweldige ervaring op de Weissensee in 2017 heb ik besloten om dit jaar een nieuwe uitdaging binnen Skate4Air aan te gaan: De Daylight Challenge op het Runnmeer in Zweden. Op 10 februari 2018 ga ik tussen zonsopkomst en zonsondergang (9 uur en 25 minuten) zoveel mogelijk kilometers schaatsen voor onderzoek naar genezing van Cystic Fibrosis (Taaislijmziekte). Zou het mogelijk zijn om ook in de prachtige Zweedse natuur de magische afstand van 200km te halen? Hiervoor zal ik beduidend harder moeten schaatsen dan vorig jaar… Groot verschil is ook dat we met een betrekkelijk klein aantal deelnemers (60-70) zullen rijden, dus meer kopwerk!

 

Onlangs was er het geweldige nieuws dat het medicijn Orkambi in het basispakket is opgenomen! Een mooie doorbraak in de strijd tegen CF, maar we zijn er helaas nog niet. Dit middel werkt namelijk bij ongeveer de helft van alle CF patiënten. Bij andere mutaties van Cystic Fibrosis is maatwerk nodig en precies daarop richt zich het onderzoeksprogramma waarvoor we schaatsen. Doel is een betaalbare behandeling op maat voor alle CF patiënten!

 

Steun het onderzoek door te doneren via de button op deze pagina. Je kunt ook loten (5 euro per stuk) kopen. Stuur me dan even een mail op jeroen@meijering.biz. De opbrengst van de loterij komt volledig ten goede aan de fundraising, want alle prijzen zijn namelijk gesponsord.

 

Alvast heel veel dank!

 

Jeroen


Activity: Ik ga zelf schaatsen

Available activities:

  • Ik ga zelf schaatsen (26/90 available)
  • Vrijwilliger bij de Classic en Daylight Challenge
100
08/03/2018
09:16

K.M.

View all
  View all
29/01/2018 | 18:34

Inspirerende laatste clinic voor de tocht

Afgelopen zondag hadden we de laatste clinic bij Flevonice in Biddinghuizen. Naast de nodige trainingskilometers op het ijs werden we ook bijgepraat over de strijd tegen CF. Het meest geraakt was ik door het verhaal van Irene Mols, zelf CF patient en deelneemster. Zij trok een mooie parallel tussen het schaatsen en de strijd tegen CF. Hoe beiden met ups en downs gaan, maar dat van opgeven, zeker voor CF patiënten, geen sprake kan zijn. Irene slikt sinds kort Orkambi (dat gelukkig recent in het basispakket is opgenomen) en dat heeft haar leven ingrijpend ten goede veranderd. Helaas werkt het middel maar bij ongeveer de helft van alle CF patiënten. Het geld dat we met Skate4Air ophalen gaat naar de ontwikkeling van een therapie voor die andere helft. Want ook voor hen mogen we de strijd niet opgeven!