Het ijs op voor lucht!

Jannie Verhage

( Ik doe mee met de Daylight Challenge | Member of team: Cysters & Buddy's )

Raised

8.700
116% reached of my target amount €7.500
Closed You can't donate anymore

Na het geweldige avontuur tijdens de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in 2015, doe ik ook dit volgende jubileumjaar van Skate4AIR weer mee! Deze keer met de Daylight Challenge op het Runnmeer in Zweden! Voor mij als (normaal gesproken weinig schaatsende) CF-patiënt een heuse uitdaging. Een uitdaging waar ik, met een duidelijk doel voor ogen, veel energie in steek én ontzettend veel zin in heb!

Dat het mij überhaupt lukt om weer te sporten en te kunnen fantaseren over deelname aan dit mooie evenement heb ik te danken aan mijn donor. De held die mij 7 jaar geleden het mooiste kado ooit schonk: Donorlongen! Dit moment veranderde mijn leven van constant ziek zijn en weinig kunnen, naar een leven vol energie! Een gevoel dat ik elke andere CF-patiënt gun. Maar dan liever niet met zo'n intensieve operatie. Nee, met médicatie.

En dat moment is gelukkig dichterbij dan ooit, baanbrekende medicatie is volop in ontwikkeling. Veel mooie resultaten worden nu al geboekt door behandeling met bijvoorbeeld Orkambi. Helaas zijn er bij CF verschillende DNA mutaties die elk een ander medicijn nodig hebben. Onderzoek en ontwikkeling is daarom nog steeds hard nodig en dat kost (helaas) veel geld.

Mááár daar gaan wij met behulp van Skate4AIR voor zorgen! Toch...? Ik doe het werk op de schaats, zorg jij dan voor een financieel steuntje in de rug?  

PS: Op de hoogte blijven van mijn acties en voorgang kan via www.facebook.com/JannieSkates4AIR/ 

💛💛💛

Available activities:

  • Ik doe mee met de Daylight Challenge (2/75 Available)
  • Vrijwilliger bij de Classic en Daylight Challenge
  • Vrijwilliger Daylight Challenge