Ik schaats tot het niet meer nodig is!

Henriette Blei

( Ik doe mee met de Daylight Challenge | Member of team: Rotary cAIRes )

Raised

1.030
137% reached of my target amount €750
Closed You can't donate anymore

Zoals ieder jaar willen wij ons ook dit jaar weer voor een goed doel, sportief, gaan inzetten. Mijn wederhelft Atse had via de Rotaryclub Zaltbommel besloten om nu eens te gaan schaatsen voor een goed doel. Omdat ik vroeger heel wat kilometers op de schaats heb afgelegd heb ik besloten om de schaatsen weer "onder te binden" Dit jaar niet voor KWF maar voor Skate4AIR!!! 

Skate4AIR zet zich al 10 jaar in voor mensen met een taaislijmziekte. Taaislijmziekte, of wel Cystic Fibrosis, is een aangeboren, en helaas ongeneeslijke, ernstige ziekte. Het slijm in longen, keel en darmen is taai en dik waardoor het niet goed in staat is afvalstoffen en enzymen te vervoeren en ontstaan er overal in het lichaam ophopingen van slijm dat niet verder kan. Vooral in de longen veroorzaakt dit problemen. Ademhalen is niet altijd even gemakkelijk maar ook veroorzaakt het littekens in de alvleesklier en de lever waardoor die niet meer goed functioneren. Darmen kunnen verstopt raken omdat de enzymen die nodig zijn voor de vertering van vetten er niet meer voldoende terecht komen. 

In Nederland komt deze ziekte bij zo'n 1500 mensen voor, waarvan er meer dan 800 volwassen zijn wat betekent dat er heel veel kinderen met deze ziekte te kampen hebben!!! De levensverwachting voor mensen met cystic fibrosis ligt gemiddeld tussen de 35 en 40 jaar...........

Ik zet me samen met Skate4AIR in om geld op te halen voor onderzoek naar medicijnen, waarmee we mensen met taaislijmziekte een normaal leven kunnen geven. Over 10 jaar is taaislijmziekte veranderd van een dodelijke ziekte naar een chronische ziekte. We zijn er nog niet en daarom zet ik me in voor Skate4AIR. Samen schaatsen tot het niet meer nodig is!!! Dat gaan we dit jaar doen op vrijdag 7 februari, in Luleå op een dicht gevroren Oostzee, tijdens de Daylight Challenge 2020 door zo veel mogelijk kilometers te schaatsen van zonsopgang tot zonsondergang!

Wie wil mij, en daarmee de strijd tegen taaislijmziekte, steunen?

Alvast dank! Henriëtte

Available activities:

  • Ik doe mee met de Daylight Challenge (2/75 Available)
  • Vrijwilliger bij de Classic en Daylight Challenge
  • Vrijwilliger Daylight Challenge