Schaatsen tot het niet meer nodig is

Harald van Engelen

( 200 km | Member of team: Team Van Engelen )

Raised

570
38% reached of my target amount €1.500
Closed You can't donate anymore

10 jaar Skate4AIR

 

10 jaar Skate4AIR. 10 jaar samen strijden tegen cf. Het heeft ons gezin zoveel gebracht.

Al jaren wilde ik eens de Alternatieve Elfstedentocht schaatsen. Een advertentie in het blad van de Nederlandse cf-stichting met de oproep om te schaatsen en zo geld in te zamelen voor meer onderzoek naar taaislijmziekte kwam op het juiste moment. In 2009 was onze jongste dochter Senna geboren, snel na haar geboorte hoorden we dat ze cf heeft.

Bij de eerste Skate4AIR-editie kwamen Silvia en ik terecht in de wereld van cf. Een wereld waarvoor we uiteraard niet zelf gekozen hadden en die we ook als confronterend ervaarden. Verhalen van mensen met cf, met een blik op de toekomst en zorgen uit het verleden.

Skate4AIR is voor ons vanaf de eerste editie een warm bad geweest. We leerden veel mensen kennen met een passie voor schaatsen die zich wilden inzetten in de strijd tegen cf. Een betrokkenheid die vanuit de persoonlijke omgeving kon komen maar ook vanuit de wil om ‘goed’ te doen voor mensen die het minder getroffen hebben met hun gezondheid.

 

10e editie

 

10 jaar Skate4AIR. 10 jaar mooie herinneringen. Ik heb alle edities op de Weissensee meegedaan, Silvia is 3 keer meegeweest om me te steunen, we zijn 2 keer met onze dochters Laura (12 jaar) en Senna (10) geweest. En bij deze 10e editie gaan we weer met z’n vieren!

Het geeft ons gezin echter wel een bijna onoverbrugbare uitdaging. Mijn wens is om ieder jaar de 200 kilometer te schaatsen (waarvoor ben ik ik anders aan het trainen?) en nu dus ook met z’n vieren. De Skate4AIR-dag is op dinsdag 21 januari en we hebben in huis volop gediscussieerd wie er op die dag gaat schaatsen: ik alleen of met z’n vieren.

Hoe we dat gaan oplossen?

We schaatsen op de Skate4AIR-dag met z'n vieren. En ik schaats de dag ervoor solo 200 kilometer. Het is niet erg gebruikelijk dit te doen, sterker nog, ik heb nog nooit eerder gehoord dat iemand dat gedaan heeft. Dus ik denk dat ik dat wel kan.

Foto: Een hartverwarmende sponsorloop georganiseerd door Skate4AIR en de Juliana van Stolbergschool heeft een ongelooflijk bedrag opgeleverd, dat bij natellen zelfs opliep tot boven de 8.000,-. Het bedrag is verdeeld over de kinderen en deelnemers met cf.

Available activities:

  • 200 km
  • 175 km
  • 150 km
  • 100 km
  • 50 km (only for CF patients)
  • Ik help als vrijwilliger