Yes, you can, for AIR

Hans de Kruif

( 200 km | Member of team: Team ABN AMRO )

Raised

978
102% reached of my target amount € 950
Closed You can't donate anymore

Samen met Skate4Air zet ik mij in om de Taaislijm ziekte de wereld uit te helpen. Taaislijm ziekte is een erfelijke aandoening die functioneren van longen en luchtwegen beperkt.  De kwaliteit van leven en de levensverwachting zijn een stuk minder dan bij gezonde mensen.Met medicijnen kunnen we de mensen met taaislijm ziekte helpen zodat ook zij kunnen lachten. Onderzoek naar medicijnen om de kwaliteit en duur van leven, voor iedereen met deze ziekte, te verbeteren is nodig. Daarom schaats ik op 21 januari 2020 de alternatieve Elfstedentocht in Oostenrijk.

Zelf ben ik 12 jaar geleden begonnen met schaatsen. Iedere zaterdag stond ik langs de ijsbaan te kijken hoe mijn oudste zoon leerde schaatsen. Alleen kijken en naar enthousiaste verhalen luisteren is niets voor mij, ik wilde schaatsen ook zelf ervaren. Vanaf toen heb ik de schaatsen onder gebonden en heb les genomen. Inmiddels zijn de kinderen gestopt, maar mij heeft het schaatsvirus niet meer losgelaten. In 2020 volg ik mijn passie voor schaatsen en neem ik met Skate4Air deel aan De Tocht der tochten, de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. 200 Kilometer schaatsen vraagt een goede voorbereiding van mij en maakt me ongeloofelijk dankbaar dat ik dit kan doen.

Skate4Air wil iedereen met Taaislijm ziekte een kans op een normaal leven bieden. Onderzoek heeft nog een laatste zetje nodig om dit te bereiken. De finish is in zicht, geef niet op is een mooie sportieve metafoor. Tijdens deze tiende editie schaats ik mee om geld in te zamelen om het onderzoek te versnellen. Schaatsen tot het niet meer nodig is, is ons motto. Jouw bijdrage is niet vanzelfsprekend, maar wordt ontzettend gewaardeerd door alle patienten met taaislijm ziekte. Mijn dank is groot ook namens Skate4Air.

https://www.skate4air.nl/actie/hans-de-kruif/doneren

 

Available activities:

  • 200 km
  • 175 km
  • 150 km
  • 100 km
  • 50 km (only for CF patients)
  • Ik help als vrijwilliger