Ik Schaats voor Lucht!

Benita Van der Wier

( Ik doe mee met de Daylight Challenge | Member of team: Haren4Air )

Raised

1.210
161% reached of my target amount €750
Closed You can't donate anymore

Hi, ik ben Benita van der Wier, verpleegkundige en sinds kort ook gediplomeerd coach. Twee jaar geleden heb ik mij aangesloten bij schaatsvereniging Scharlakenhof in Haren. Dit inspireert en motiveert mij om deze mooie sport een paar keer per week uit te oefenen. In de zomer ben ik aan het wielrennen, ook erg leuk!

Het is de eerste keer dat ik met Skate4air ga schaatsen. Ik kijk er erg naar uit. Afgelopen januari 2019 heb ik de alternatieve elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk geschaatst. Samen met mijn vriendin Joanneke heb ik de legendarische 200 km volbracht. Het was een mooie tocht, met -18 graden aan de start. Overdag was het prachtig weer, strak blauwe lucht, en net een paar graden onder nul. 

Ik hoop dat vrijdag 7 februari 2020 - de dag van de Daylight Challenge in Zweden - een geweldige schaatsdag gaat worden. Met mooi ijs, lekker zonnig en veel geld voor het goede doel, het onderzoek naar cystic fibrosis. Ik zet me samen met Skate4AIR in om geld op te halen voor onderzoek naar medicijnen, waarmee we mensen met taaislijmziekte een normaal leven kunnen geven.

Het gaat voor mij ook een bijzondere dag worden omdat ik hem opdraag aan Tineke Tukker, de oma van mijn dochter. Jongstleden 16 novermber is Tineke overleden aan ALS. Een verschrikkelijke ziekte die voor haar betekende dat haar ademhalingsspieren uiteindelijk volledig werden stilgelegd. Het was verschrikkelijk te zien wat te weinig lucht met haar deed. Ik ga dus Schaaten voor Lucht: Skate4air.

 

Available activities:

  • Ik doe mee met de Daylight Challenge (2/75 Available)
  • Vrijwilliger bij de Classic en Daylight Challenge
  • Vrijwilliger Daylight Challenge