Arno Geboers

Geen ervaring, maar veel enthousiasme en lef het ijs op voor CF!

( 100 km | Member of team: Brabant on Ice  )

More information

Zonder enige vorm van ervaring op de schaats heb ik besloten me in te gaan zetten voor CF. Waarom?

Voordat ik Mandy leerde kennen was ik niet bekend met CF. Pas na een gezamenlijke vakantie besefte ik me wat het precies inhield en wat voor invloed dit heeft op je leven. Het kiezen van momenten waar je aan deelneemt en het moeten skippen van andere activiteiten, deed me beseffen hoe zwaar dit moet zijn. Voor de patiënt zelf, maar ook voor het gezin.

Ik heb met eigen ogen gezien wat voor verschil medicatie kan maken op de kwaliteit van leven van een CF patiënt en de positieve invloed die dit heeft gehad in haar gezin. Het kunnen genieten van de mooie momenten, dat gun je toch iedereen.

Ik ben trots dat we samen met dit team bestaande uit vrienden en familie ons steentje kunnen gaan bijdragen met het ophalen van geld voor onderzoek en ontwikkeling van medicatie. 

Kan ik op jullie steun rekenen?

Alvast enorm bedankt.

That's What Friends Are For

Activity: 100 km

Available activities:

  • 200 km
  • 150 km
  • 100 km
  • 50 km (only for CF patients)
  • Ik help als vrijwilliger
30
08/02/2020
13:14

Garage Mark Smits

View all
  View all
24/11/2019 | 9:00

Even een update....

 Inmiddels zijn we ruim een maandje bezig op het ijs en ik moet zeggen het valt me niet tegen. Ik ben zeker geen snelle leerling maar heb wel het gevoel dat er veel vooruit gang inzit. Toen ik bij mijn eerste schaatsles een proefrondje moest schaatsen ,om het niveau te bepalen, en bij terugkomst de leraar niet meer wist wie ik was, was dat in ieder geval een teken dat het niveauverschil met het klasje wel erg groot was. Inmiddels zijn we 5 lessen verder en zijn vooral de bochten nog een probleem. Gelukkig heb ik me laten vertellen dat deze op de Weisenssee redelijk beperkt zijn :). We proberen elke week in ieder geval 2 keer te gaan en ook steeds langer op het ijs te staan om zo te ervaren hoe het met het uithoudingsvermogen gesteld staat. Ik maak me echter nog het meeste zorgen om de rug die bij elke training opspeelt. Gelukkig heeft de fysio al aangegeven dat dit met een constante spierspanning heeft te maken en dat het redelijk snel/goed opgelost kan worden. Daar gaan we dan ook maar van uit. Binnenkort gaan we een weekendje naar Friesland om op zaterdag en zondag in het Thialf te schaatsen. Toch leuk om als beginner in de schaatstempel van Nederland terrecht te komen.Daar kan ik me dan eindelijk meten me de grootste.....qua lengte dan ;)