Ik schaats, ik draag bij en ik draag uit.

Anton Bijnagte

( Ik doe mee met de Daylight Challenge )

Raised

1.665
111% reached of my target amount €1.500
Closed You can't donate anymore

Vandaag, 16 december, is mijn inschrijving afgerond, nu moet ik gaan beginnen met het werven van fondsen en sponsors. Voor mij een onbekend terrein net als de ziekte gelukkig.


Taaislijmziekte is een lang en moeilijk woord, ik hou het bij CF: 

Cystic Fibrosis

De uitleg is simpel: een genetische afwijking die bij beide ouders aanwezig is leidt tot een ernstige ziekte bij de kinderen. Helaas hebben die slechts een levensverwachting van ca 40 jaar. 
Ik schaats heel graag en hierdoor kwam ik in aanraking met Skate4air, een organisatie die fondsen werft voor onderzoek naar de behandeling van CF.

Toen ik dit project voor het allereerst vertelde werd ik gelijk geconfronteerd met het verhaal dat iemand zijn dochter aan deze ziekte heeft verloren. Op dat moment werd alles anders voor mij, immers het project kreeg het beeld van het gezicht van een veel te jong overleden vrouw.

Mijn schaats ervaring is ruim. Niet enkel in Nederland want begin 2019 ben ik in Luleå in het noorden van Zweden geweest en heb daar de kou getrotseerd. Nu blijf ik in het warmere zuiden, op een uur van Stockholm. In Nederland maak ik de nodige kilometers op de banen  in Breda en Tilburg. 

Ik zou het geweldig vinden wanneer u mij steunt in deze actie. Niet voor mij zelf maar in de hoop dat er geld beschikbaar komt voor de dodelijke ziekte CF. Ik daag u uit om een bonus te stellen als het mij lukt om in de 9 uur maximaal 200 km af te leggen. 

Maar elk bedrag groot of klein draagt bij aan het onderzoek en kan misschien wat jaren toevoegen aan de jonge opgegeven levens.

Indien u bedrijfsmatig sponsort stel ik een deal voor: als tegenprestatie kom ik op uw bedrijf een presentatie geven, dat richten we leuk in.  

Namens alle 1500 CF patiënten vriendelijk bedankt 

Anton Bijnagte 

 

Available activities:

  • Ik doe mee met de Daylight Challenge (2/75 Available)
  • Vrijwilliger bij de Classic en Daylight Challenge
  • Vrijwilliger Daylight Challenge