Skate4AIR: schaatsen tot het niet meer nodig is

 

Wauw, wat een jaar

Een jaar geleden werd ook Skate4AIR uitgedaagd door het Corona virus en de daaropvolgende crisis. Na de meest succesvolle editie in het Skate4AIR bestaan, hebben wij scenario’s ontwikkeld ten aanzien van het jaar dat op ons afkwam. Schaatsen betekent in ons geval geld ophalen voor ons doel. Onderzoek en onderzoekers, maar vooral mensen met taaislijmziekte zijn afhankelijk van ons succes en resultaat. Niet schaatsen is dus geen optie, maar wat als dat simpelweg niet kan? Omdenken was noodzakelijk! Maar hoe dan? 

We bedachten Move4AIR. Op het ijs verleggen we ieder jaar onze grenzen, nu verleggen wij ook onze grenzen buiten het ijs. Alleen samen sporten én met elkaar virtueel de uitdaging aangaan. De 11e editie van Skate4AIR werd uitgesteld tot de winter van 2022. Met Move4AIR organiseerden wij een veilig alternatief dicht(er)bij huis.

We brachten met 4 Move4AIR Flows en een Alternatieve D-Day 1088 deelnemers in beweging voor onderzoek tegen taaislijmziekte. Maar liefst 67 deelnemers daarvan hebben zelf taaislijmziekte. In totaal werd meer dan 125.000 kilometer bewogen in 9.000 uren, dat is ruim 3 keer een ronde om de aarde in 375 dagen. 
 
Een jaar geleden hadden we niet durven dromen van deze prestaties. De eindopbrengst van €209.280 maakt ons nog trotser en motiveert ons als organisatie om in beweging te blijven. Totdat het niet meer nodig is en er voor iedere CF-patiënt een medicijn is. Dat doel komt steeds dichterbij. We kijken alweer vooruit en de voorbereiding voor de 11e Skate4AIR editie is gestart.

 

Skate4AIR 2022

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en wil je (blijven) bewegen tegen taaislijmziekte? Houd de website van Skate4AIR en de socials in de gaten. En zet de data voor editie maar vast in de agenda (onder voorbehoud):
  • Skate4AIR Classic: dinsdag 25 januari 2022
  • Skate4AIR Daylight Challenge: februari 2022 (datum volgt) 

 

Uitdagende schaatstochten

We organiseren al 10 jaar uitdagende schaatstochten. Unieke, compleet verzorgde ervaringen, waar onze deelnemers hun grenzen verleggen. Zoals mensen met taaislijmziekte dat dagelijks doen.

Voor een impressie, bekijk de aftermovie van de Skate4AIR Classic 2020 van Eye Movement Productions. 

 

 

Schaatsen tot het niet meer nodig is 

Dit alles natuurlijk zonder winstoogmerk. De organisatie van Skate4AIR wordt mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers die zich hiervoor belangeloos inzetten onder het motto: Schaatsen tot het niet meer nodig is!

Over 10 jaar hopen we dat Skate4AIR niet meer nodig is. Mede dankzij onze inspanningen is taaislijmziekte dan veranderd van een dodelijke in een chronische ziekte, waar goed mee te leven valt. We schaatsen tot het niet meer nodig is! Benieuwd waar de opbrengst van dit jaar naartoe gaat?

 

Doel Skate4AIR 2021

Lees meer Lees minder

Opgehaald

67.486
149% bereikt van het totaalbedrag € 45.000
Wij hebben samen al 25.765 km afgelegd

Bekijk alle

11e editie Skate4AIR uitgesteld tot winter 2022

23-10-2020 | 12:57 Uur
Het hoge woord is eruit. Het Skate4AIR bestuur heeft in overleg met de organisatie besloten de inschrijving voor Skate4AIR 2021 niet te openen. Dit betekent dat de 11e editie van de Skate4AIR Classic op de Weissensee en de 5e Skate4AIR Daylight Challenge in Zweden worden uitgesteld tot de winter van 2022. Voorzitter Olaf Sterkenburg: “Dit was een ontzettend lastig besluit, maar we doen het gesterkt door onze kernwaarden. We willen een warm bad zijn voor onze deelnemers. Helaas kan dat nu niet.”   Het bestuur kwam niet over één nacht ijs tot deze beslissing. De belangrijkste overweging is dat Skate4AIR haar verantwoordelijkheid wil nemen in de huidige coronasituatie. Olaf licht de beslissing toe: “Een groot evenement als Skate4AIR organiseren is in deze tijd onverantwoord. Zelfs als het mag doorgaan, vinden wij het signaal dat we daarmee afgeven niet gepast.” Dat komt doordat het organiseren van Skate4AIR ook betekent dat er gereisd wordt, groepen samenkomen en dat mogelijke schaatsongevallen extra druk leggen op de zorg.    Luisteren naar onze kernwaarden “Bij alles wat we doen, nemen we onze kernwaarden in acht”, vertelt Sterkenburg. “We willen een echt familiegevoel met onze deelnemers creëren, kwaliteit bieden en samen grenzen verleggen. In de huidige situatie komen die waarden niet tot hun recht.” Dat geldt vooral voor de kwetsbare groep waar Skate4AIR het allemaal voor doet: mensen met taaislijmziekte. Meedoen is voor hen onverantwoord onder deze omstandigheden.    Onzekere situatie  Bij de organisatie van een event als Skate4AIR komt een hoop kijken. Dat kost veel tijd, geld en inzet, wat mogelijk allemaal voor niets is. Olaf: “Het organiseren van een event is nu praktisch onmogelijk. We kunnen de gezondheid van onze deelnemers tijdens de voorbereiding, het evenement zelf en daarna niet garanderen. Bovendien willen we niemand teleurstellen of opzadelen met een financieel risico als Skate4AIR wordt afgeblazen door constant veranderende maatregelen.”    Bewegen tot het niet meer nodig is Ondertussen laat Skate4AIR het er niet bij zitten. De noodzaak om geld op te halen voor onderzoek tegen taaislijmziekte is nog net zo belangrijk. Olaf: “We werken nu aan een veilig alternatief dicht(er)bij huis. We willen mensen een perspectief bieden juist in deze tijd. Onder druk presteren wij als de beste, dat hebben we vaker bewezen. Met Move4AIR hebben we tijdens de zomerperiode laten zien hoe sterk onze community is. We brachten mensen samen met virtuele uitdagingen, waarmee we 70.000 euro hebben opgehaald. Ook nu blijven we ons inzetten voor belangrijk onderzoek tegen taaislijmziekte. Daar schaatsen en bewegen we voor…tot het niet meer nodig is! Dus houd ons in de gaten, meer nieuws volgt.”