Schaatsen omdat het nodig is

Skate4AIR clinic 1 

Zondag 21 november was het zover! Na twee jaar organiseerden we weer een clinic op de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam, daar waar de roots van Skate4AIR liggen.

Onze altijd enthousiaste ambassadeur Jochem Uytdehaage trapte de clinic af en vertelde hartstochtelijk waar we voor schaatsen, gevolgd door Jennifer (bestuurslid en deelnemer) die onze nieuwe visie presenteerde. Enkele instructies van Duosport verder, gingen we met z'n allen het ijs op. En na alle inspanning was het tijd voor een korte dweilpauze; oftewel even bijkomen onder het genot van warme choco en een lekkere plak Skate4AIR-cake. De laatste rondjes werden op het ijs geschaatst en daarna sloten we de dag gezamenlijk af met de nodige sponsortips. 

Wil je de clinic nog eens herbeleven of ben je benieuwd hoe het was? Bekijk hier ons fotoalbum of de video (gemaakt door Duosport instructeur Arno) voor een mooie sfeerimpressie.

 

Skate4AIR Classic gaat door!

De komende periode staat voor ons in het teken van het organiseren van een top-editie van de Skate4AIR Classic: dé Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk. En daarvoor hebben we natuurlijk voldoende deelnemers nodig. Mocht jij met de gedachte spelen om met ons mee te gaan: schrijf je direct in.

   

Skate4AIR gaat voor genezing!

Trotseer het ijs met Skate4AIR. Samen schaatsen voor genezing van taaislijmziekte! Schrijf je nú in voor de 11e editie van Skate4AIR in Oostenrijk.
 
  • Skate4AIR Classic: dinsdag 25 januari 2022

Meer weten over deze uitdaging? Via de buttons hieronder vind je informatie over ons doel en de Classic. 

  

Doel Skate4AIR 2022 Skate4AIR Classic 

 

Uitdagende schaatstochten tegen taaislijmziekte

Skate4AIR organiseert al 10 jaar uitdagende schaatstochten. Unieke, compleet verzorgde ervaringen, waar onze deelnemers hun grenzen verleggen. Omdat mensen met taaislijmziekte dat dagelijks doen. Benieuwd wat je kan verwachten? Bekijk de aftermovie van de Skate4AIR Classic 2020 hieronder voor een impressie.

 

 

Schaatsen tot het niet meer nodig is 

Skate4AIR gaat voor genezing en dat gaat niet zomaar. Er is nog veel onderzoek en inzet nodig. Met grenzeloos enthousiasme en doorzettingsvermogen gaan we deze uitdaging aan en met iedere kilometer komt genezing dichterbij. Onderweg maakt Skate4AIR het leven van iedereen met taaislijmziekte steeds een beetje beter. We laten niemand achter. Dit alles natuurlijk zonder winstoogmerk.

De organisatie van Skate4AIR wordt mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers die zich hiervoor belangeloos inzetten. Wij blijven schaatsen tot het niet meer nodig is,
omdat het nodig is!

Benieuwd waar de opbrengst van dit jaar naartoe gaat? Je leest het hier.

Lees meer Lees minder

Opgehaald

26.899
6% bereikt van het totaalbedrag € 400.000

Bekijk alle

Update Skate4AIR editie 11

09-11-2021 | 21:52 Uur
Het Skate4AIR bestuur heeft in overleg met de organisatie besloten om de Skate4AIR Daylight Challenge 2022 niet te organiseren. Dit betekent dat het evenement in Zweden zal worden uitgesteld tot de winter van 2023. Niet getreurd, we blijven natuurlijk slagen maken! Vanaf nu zullen we ons volledig gaan focussen op de Skate4AIR Classic 2022 in Oostenrijk om hier samen met jullie een groot succes van te maken, want de noodzaak om geld op te halen voor onderzoek tegen taaislijmziekte is nog net zo belangrijk.   Een Skate4AIR waardig evenement De belangrijkste overweging voor dit besluit is dat er zoveel onzekerheid heerst in deze huidige corona situatie. Voor ons als organisatie, maar we horen ook de geluiden om ons heen. Gezien de complexiteit (transport, vlucht, etc.) van de organisatie van een evenement in Zweden en het huidige aantal inschrijvingen voor de Daylight Challenge is het voor ons niet mogelijk een Skate4AIR waardig evenement te organiseren. We willen namelijk in alles wat we doen een echt familiegevoel met onze deelnemers creëren, kwaliteit bieden en samen grenzen verleggen.   Skate4AIR Classic gaat door! De komende periode staat voor ons in het teken van het organiseren van een top-editie van de Skate4AIR Classic: dé Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk. En daarvoor hebben we natuurlijk voldoende deelnemers nodig. Mocht jij met de gedachte spelen om met ons mee te gaan: schrijf je direct in.   Skate4AIR Clinic Jaap Eden IJsbaan De 1e clinic vindt plaats op zondag 21 november van 11.00 – 16.00 uur op de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam. Daar waar de roots van Skate4AIR liggen. Iedereen is welkom op de clinic, ben jij erbij? Meld je hier aan!   We kijken uit naar volgende week zondag!