Skate4AIR: schaatsen tot het niet meer nodig is

Volg ons live!

Live pagina

 

De Alternatieve Skate4AIR D-Day

Geen Alternatieve Elfstedentocht? Geen probleem, Skate4AIR organiseert haar eigen D-Day! Neem vrijdag 22 januari vrij of maak tijd tijdens het thuiswerken. Kom in beweging met Skate4AIR. Iedereen kan meedoen! Schrijf je nu kosteloos in en maak zoveel mogelijk kilometers. Iedere kilometer levert €1,- op. Daarnaast geld ophalen hoeft niet, maar mag natuurlijk ook. Nieuwsgierig? Lees snel verder of schrijf je direct in.

Doe mee  Doneer

 

Vrijdag 22 januari: Alternatieve D-Day

Op vrijdag 22 januari a.s. zouden wij normaal gesproken met 200 schaatsers aan de start staan van de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Voor deelnemers én organisatie het hoogtepunt van het jaar. Dit jaar gaat het anders dan verwacht, maar dat betekent niet dat wij deze dag zomaar aan ons voorbij laten gaan! Skate4AIR organiseert gewoon een Alternatieve D-Day, waarmee we de Skate4AIR familie live met elkaar verbinden. Dat is iets om naar uit te kijken in deze tijd!

Ervaar samen D-Day

Wil jij de èchte spanning van D-Day ervaren? Samen starten in het donker met je hoofdlamp op? Dat kan! Om 7.00u starten we samen met Jochem Uytdehaage, olympisch schaatskampioen en ambassadeur van Skate4AIR. Samen gaan we zoveel mogelijk kilometers maken tegen taaislijmziekte!

Iedereen kan meedoen, dus nodig je vrienden, familie en collega's uit om vanaf 07.00 uur zoveel mogelijk kilometers af te leggen. Gewoon in je eigen omgeving en zoals jij dat wil. Kun je niet om 07.00 uur starten? Dat maakt niet uit, want alle kilometers die je tussen 07.00 en 19.00 uur maakt, tellen mee en leveren €1 op per kilometer.*

Live te volgen

Gedurende de dag zenden we live uit! Jochem Uytdehaage fietst door het hele land om deelnemers en andere nauw bij Skate4AIR betrokkenen te bezoeken. Ook de landelijke radio heeft het opgepikt en we maken dezelfde dag de opbrengst live bekend. Net zo enthousiast als wij?! Schrijf je dan nu in via onderstaande button.

* We hebben een (anonieme) donateur die dit mogelijk maakt.

Schrijf je in! Doneer

 

Skate4AIR schaatst voor de kans op een normaal leven

Skate4AIR wil mensen met taaislijmziekte (Cystic Fibrosis) de kans op een normaal leven geven. Daar schaatsen we voor. En dat doel is dichterbij dan ooit! Dankzij de ontwikkeling van nieuwe medicatie voor iedereen met taaislijmziekte. Onderzoek heeft nog het laatste zetje nodig. Daar gaan wij voor zorgen.

 

Uitdagende schaatstochten

We organiseren al 10 jaar uitdagende schaatstochten. Unieke, compleet verzorgde ervaringen, waar onze deelnemers hun grenzen verleggen. Zoals mensen met taaislijmziekte dat dagelijks doen.

Voor een impressie, bekijk de aftermovie van de Skate4AIR Classic 2020 van Eye Movement Productions. 

 

 

Schaatsen tot het niet meer nodig is 

Dit alles natuurlijk zonder winstoogmerk. De organisatie van Skate4AIR wordt mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers die zich hiervoor belangeloos inzetten onder het motto: Schaatsen tot het niet meer nodig is!

Over 10 jaar hopen we dat Skate4AIR niet meer nodig is. Mede dankzij onze inspanningen is taaislijmziekte dan veranderd van een dodelijke in een chronische ziekte, waar goed mee te leven valt. We schaatsen tot het niet meer nodig is! Benieuwd voor welk doel wij ons deze editie voor inzetten?

 

Doel Skate4AIR 2021

Lees meer Lees minder

Opgehaald

18.060
72% bereikt van het totaalbedrag € 25.000
Wij hebben samen al 380 km afgelegd

Bekijk alle

11e editie Skate4AIR uitgesteld tot winter 2022

23-10-2020 | 12:57 Uur
Het hoge woord is eruit. Het Skate4AIR bestuur heeft in overleg met de organisatie besloten de inschrijving voor Skate4AIR 2021 niet te openen. Dit betekent dat de 11e editie van de Skate4AIR Classic op de Weissensee en de 5e Skate4AIR Daylight Challenge in Zweden worden uitgesteld tot de winter van 2022. Voorzitter Olaf Sterkenburg: “Dit was een ontzettend lastig besluit, maar we doen het gesterkt door onze kernwaarden. We willen een warm bad zijn voor onze deelnemers. Helaas kan dat nu niet.”   Het bestuur kwam niet over één nacht ijs tot deze beslissing. De belangrijkste overweging is dat Skate4AIR haar verantwoordelijkheid wil nemen in de huidige coronasituatie. Olaf licht de beslissing toe: “Een groot evenement als Skate4AIR organiseren is in deze tijd onverantwoord. Zelfs als het mag doorgaan, vinden wij het signaal dat we daarmee afgeven niet gepast.” Dat komt doordat het organiseren van Skate4AIR ook betekent dat er gereisd wordt, groepen samenkomen en dat mogelijke schaatsongevallen extra druk leggen op de zorg.    Luisteren naar onze kernwaarden “Bij alles wat we doen, nemen we onze kernwaarden in acht”, vertelt Sterkenburg. “We willen een echt familiegevoel met onze deelnemers creëren, kwaliteit bieden en samen grenzen verleggen. In de huidige situatie komen die waarden niet tot hun recht.” Dat geldt vooral voor de kwetsbare groep waar Skate4AIR het allemaal voor doet: mensen met taaislijmziekte. Meedoen is voor hen onverantwoord onder deze omstandigheden.    Onzekere situatie  Bij de organisatie van een event als Skate4AIR komt een hoop kijken. Dat kost veel tijd, geld en inzet, wat mogelijk allemaal voor niets is. Olaf: “Het organiseren van een event is nu praktisch onmogelijk. We kunnen de gezondheid van onze deelnemers tijdens de voorbereiding, het evenement zelf en daarna niet garanderen. Bovendien willen we niemand teleurstellen of opzadelen met een financieel risico als Skate4AIR wordt afgeblazen door constant veranderende maatregelen.”    Bewegen tot het niet meer nodig is Ondertussen laat Skate4AIR het er niet bij zitten. De noodzaak om geld op te halen voor onderzoek tegen taaislijmziekte is nog net zo belangrijk. Olaf: “We werken nu aan een veilig alternatief dicht(er)bij huis. We willen mensen een perspectief bieden juist in deze tijd. Onder druk presteren wij als de beste, dat hebben we vaker bewezen. Met Move4AIR hebben we tijdens de zomerperiode laten zien hoe sterk onze community is. We brachten mensen samen met virtuele uitdagingen, waarmee we 70.000 euro hebben opgehaald. Ook nu blijven we ons inzetten voor belangrijk onderzoek tegen taaislijmziekte. Daar schaatsen en bewegen we voor…tot het niet meer nodig is! Dus houd ons in de gaten, meer nieuws volgt.”