Fighting Cystic Fibrosis on ice

Skate4AIR strives as a non-profit organization to support all conceivable activities and research aimed at improving the longevity and quality of life for Cystic Fibrosis patients. By participating in the Skate4AIR Classic on January 22nd 2019 in Austria or the Skate4AIR Daylight Challenge on Saturday February 9th 2019 in Sweden, you can help us achieving our goals. We would also be grateful for additional sponsorship. Are you ready to accept this huge challenge, in the company of Skate4AIR and joined by former Olympic champion Jochem Uytdehaage?

 

A simple click reveals footage of last year’s Skate4AIR Classic.

Read more Read less
38.010 total collected 450.000 Our goal
View all events

Create a individual fundraising page or participate with a team of friends, co-workers or sports team. Need a little inspiration? Look at the great examples below.

View all news
09-11-2018 | 18:12

Terugblik 1e Clinic

  De eerste clinic op de Vechtsebanen was een groot succes! We hopen dat je er, net als wij, van genoten hebt. Bijna alle schaatsbanen zijn inmiddels open, de schaatslessen van Duosport zijn gestart en Skate4AIR is in volle gang. Laat de winter maar komen!   Terugblik clinic Utrecht Het was een warm weerzien van alle in het zwart-geel gestoken leden van onze bijzondere schaatsfamilie. Spreekstalmeester Gerben van Driel praatte ons bij over de aankomende, negende editie.   Ook het waarom van Skate4AIR kwam aan bod. Vincent Gulmans, Hoofd Onderzoek en Kwaliteit van zorg van de NCFS, nam ons mee op een reis door het taaie lichaam van mensen met CF. Ook lichtte hij toe naar welk onderzoek de opbrengst van dit jaar gaat. Het was mooi om uit zijn mond te horen, dat de stabiele inkomsten van Skate4AIR het fundament vormen van de financiering van onderzoek naar taaislijmziekte!   Onze huisfotograaf Vincent Riemersma maakte op en naast het ijs weer prachtige foto's. Ga naar onze Facebookpagina om ze te bekijken en tag jezelf en je schaatsgenoten!     Vooruitkijken clinic Thialf   Terwijl jij je als het goed is het apezuur traint, zijn wij alweer druk met het organiseren van de tweede clinic in Heerenveen. Op zondag 2 december a.s. hebben we het heilige ijs van Thialf voor onszelf! We ontvangen je om 13:00 uur. De invulling van het programma volgt binnenkort. Schrijf je nu alvast in!   En wil je niet alleen komen of ken je iemand die denkt aan deelname aan Skate4AIR? Neem hem of haar dan gezellig mee! Schrijf je hier in!     Trainingstips   Tijdens de clinic heeft Ron Jalving van Duosport enthousiast verteld over de groepsindeling op basis van schaatservaring en de mate van getraindheid. Op onze website vind je een overzicht met trainingstips per groep, waarmee jij de komende periode mee aan de slag kan.     Wie zit er in het pak?    Om nader kennis te maken met onze deelnemers gaan we de komende tijd enkele mensen het schaatspak van het lijf vragen. Wouter Zijlstra bijt het spits af. Hij doet mee voor de toekomst van zijn zoon Jasper. Zijn doel? 200 kilometer schaatsen én een hoge ranking in de top 10 van sponsoropbrengsten. Lees hier het volledige interview! Read more